Duhok'ta Pazar yerinde büyük yangın

Duhok il merkezindeki Çele Pazarında yangın çıktı. Resmi olmayan bilgilere göre 300'den fazla dükkan küle döndü. Yangında 11 kişi yaralandı.

Duhok'ta Pazar yerinde büyük yangın

Edinilen bilgilere göre Kürdistan Bölgei'nin Duhok kentindeki pazar yerinde büyük bir yangın çıktı.

Rûdaw ajansının aktardığına göre, olay yerine 24 itfaiye ekibinin geldiğini ancak yangının büyük olmasından kaynaklı havadan da yangına müdahale edildiği belirtildi.

Duhok Sivil Savunma Müdürü Tuğgeneral Hasan yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alınması için 360 itfaiye eri ve sivil savunma personeli ile vatandaşların birlikte çalıştığını kaydetti

Duhok Sivil Savunma Müdürü, hasarın boyutunun bilinmediğini ancak şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadığını sözlerine ekledi.

Duhok Sivil Savunma Sözcüsü Bewar Abdulaziz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını 300 dükkanın yandığını ve 100'den fazla dükkanın hasar gördüğünü söyledi.

Bewar Abdulaziz  "Çok şükür yangın kontrol altına alındı ama ne yazık ki büyük hasar oluştu. Yangının nedenleri ve hasarın araştırılması için bir komite oluşturulacak" dedi.

Sözcü, sivil savunma ekipleriyle birlikte yangını söndürmeye çalışan vatandaşlardan 11'inin duman soluması nedeniyle nefes darlığı yaşandığı için hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

Bewar Abdulaziz'in verdiği bilgiye göre, yangın söndürme çalışmalarına Duhok Su Müdürlüğü ekipleri, Duhok Trafik Müdürlüğü ve Çevre Müdürlüğü'nden havacılık ekipleri katıldı.

Öte yandan çıkan yangında 11 kişinin yaralandığı belirtildi.