Ekrem İmamoğlu: Benim de adayım genel başkanımdır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Altılı Masa’da kendi adının adaylık için geçip geçmediğini bilmediğini belirterek “Benim de adayım genel başkanımdır” dedi.

Ekrem İmamoğlu: Benim de adayım genel başkanımdır

“Bilgilendirme almadım”

Halk TV’de katıldığı programda cumhurbaşkanlığı adayı ile ilgili bilgi sahibi olmadığını ifade eden İmamoğlu, “Genel başkanımızdan bir telefon ya da bilgilendirme almadım. Hem sayın genel başkanımızın, hem İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in durumlarını basından takip ettim, benim bildiğimin özeti bu” şeklinde konuştu.

“Benim de adayım genel başkanımdır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklediğini kaydeden İmamoğlu, “Benim de adayım genel başkanımdır. Her CHP'linin adayı Genel Başkan'dır, benim adayım da odur. Fakat karar verecek olan Altılı Masa'dır, bu masanın kararı önemlidir” ifadesini kullandı.

“Biri kırıldıysa tamir edeceğiz”

İmamoğlu, Altılı Masa için çok çalışanın kendisi olacağını söyleyerek “Bu masa dağılma masası değildir. Ben Altılı Masa'nın en çok çalışanı olacağım ama bu masadan bir eksilme olmamalıdır. Hepimiz eğri oturup doğru konuşacağız, biri kırıldıysa tamir edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Mücadele verme biçimini iyi bilen bir insanım”

“Ben mücadele verme biçimini iyi bilen bir insanım” diyen İmamoğlu, “Defalarca kez Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı dedim. Dolayısıyla bu mevzuyu bizi malzeme etmeyin, İBB Başkanı bu mevzuya uzak kalamaz, stratejik olarak doğru adımlar atılması için ve her konuda desteklemek için ilgilenir. Bu misyona kendini adamış bir neferim ve nefer kavramını her zaman kullandım. Ben hâlâ aynı yerdeyim, Altılı Masa'dan bir başkası aday olsa da böyleyim” diye konuştu.