Ekrem İmamoğlu'na savcı tekrar 4 yıl 1 ay hapis cezası istedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava 14 Aralık 2022’ye ertelendi.

Ekrem İmamoğlu'na savcı tekrar 4 yıl 1 ay hapis cezası istedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor.

İmamoğlu’nun, dava bugün İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Ekrem İmamoğlu duruşmaya katılmazken avukatları hazır bulundu.

Savunmaların alınmasının ardından duruşmada savcı mütalaasını verdi ve İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 ay hapis cezası istedi. Savcı aynı zamanda, İmamoğlu’nun Türk Ceza Kanunu'nun “siyasi yasak” içeren 53. maddesinden cezalandırılmasını istedi.

Son sözlerin ardından duruşma ertelendi.

Hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep edilen İmamoğlu, kendisine iki yıldan fazla bir ceza verilmesi halinde ‘‘siyaset yasağı’’ ile karşı karşıya kalabilir.

İmamoğlu: İnsanların ümitlerini kırıyor

Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, "Savcının en üst düzeyden mütalaa bildirmesi şaşırtıcı ve üzücüdür" dedi.

İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bugüne kadar olanlar toplumun vicdanında yerini bulmuştur. Bugün net olarak beraat beklerdim. Yargı süreci devam ediyor, mahkemeyle ilgili daha fazla beyanda bulunmak istemiyorum ama son olarak şunu söyleyeyim, içeride ettiğim duayı, vatandaşlarımızın huzurunda etmekten geri durmayacağım, Allah memleketimizi ve memleketimizin insanını, vicdan, adalet ve ahlak yoksunu insanların şerrinden korusun.

Herkesin hukuka, adalete ihtiyacı olduğunu unutmamamız gerekiyor. Devletin dini adalettir sözü çok kutsal, çok önemli, çok özel. Ben her zaman duamı kendi adıma da ederim, Allah'ım kimseye adaletsiz bir süreç yaşatmayayım diyorum. İnsanlara adaletli hizmet edebilmek bir devlet insanının temel sorumluluğudur. Hukuka dair süreçlerin bu kadar gündemi meşgul etmesi ülkemiz insanları ve gelecek nesil için çok sıkıntılı ortamlar yaratıyor. İnsanların ümitlerini kırıyor. Ama tekrar ifade edeyim ki, en fazla umudu, ümidi gelecek adına güzel ülkemin güzel insanlarında görüyorum. Bu adaletsiz ve hukuksuz uygulamaların olduğu günleri aşacağız. Bugün beraat verilsin diye beklediğim bir ortamda dava ertelenmiştir. Süreci takip edeceğiz, hukukçularımızla takip edeceğiz, ben yüce Türkiye Cumhuriyeti yargısına güvenmek istiyorum."

Ayrıca dava ile ilgili bu sabah da FOX TV’ye konuşan İmamoğlu, "Beni zerre ilgilendirmiyor. Ne faydası ne zararı. Bazen bana soruyorlar sayın başkan bu davanın sonucu ne olursa size ne olacak. Hiç ilgilenmedim. Hücremde bu konuyla ilgili tek bir endişe korku kaygı hissetmiyorum ama şu mahkemeden utanç duyuyorum. Böyle bir yargılama olamaz. Şaka gibi. Trajikomik bir durum. Her ne olursa olacak ama ben her şeye rağmen bu ülkenin o yüce yargısına güvenmek istiyorum" demişti.