El Kaide'nin Yemen liderinin öldüğü duyuruldu

El Kaide'den yapılan açıklamada, örgütün Yemen kolu lideri Halid Batarfi'nin öldüğü belirtilirken ölüm nedenine dair detay verilmedi.

El Kaide'nin Yemen liderinin öldüğü duyuruldu
El Kaide'nin Yemen kolu lideri Halid Batarfi'nin öldüğü duyuruldu.
 
Euronews'te yer alan haberde, ABD hükümeti tarafından başına 5 milyon dolar ödül konulan Batarfi, el Kaide'nin Arap Yarımadası'ndaki (AQAP) liderliğini yürüttüğü kaydedildi.  
 
Yıllarca kaldığı cezaevinden bir baskınla kaçmayı başaran Batarfi, Yemen'deki iç savaşa rağmen ülkenin yönetiminde dolaylı olarak etkin rol aldı.
 
AQAP, gerek Amerikan insansız hava aracı (İHA) saldırıları gerekse Yemen'deki iç savaş nedeniyle nispeten zayıflama hissedilse de Usame bin Ladin'in ölümünün ardından hala faaliyet gösteren grubun 'en tehlikeli kolu' olarak görülüyordu. 
 
El Kaide, Batarfi'nin beyaz bir kefene ve siyah-beyaz el Kaide bayrağına sarılı videosunu yayınladı.
 
Habere göre militanlar el Batarfi'nin ölüm nedenine ilişkin herhangi bir ayrıntı vermezken, yüzünde de belirgin bir travma izine rastlanmadı. 
 
El Batarfi'nin 40'lı yaşların başında olduğu sanılıyor. Örgütten yapılan duyuruda Saad bin Atıf el Evlaki'nin liderliği devralacağı açıklandı. 
 
Washington'ın başına 6 milyon dolar ödül koyduğu el Evlaki'nin "ABD ve müttefiklerine karşı alenen saldırı çağrısı yaptığı" biliniyor.