Erdoğan: Dostlarımızı artıracağız, düşmanlarımızı azaltacağız

Erdoğan: Dostlarımızı artıracağız, düşmanlarımızı azaltacağız

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En büyük zaferimiz de girdiğimiz her seçimde milletimizin çoğunluğunun gönlünü fethetme, desteğini alma başarısını göstermiş olmamızdır" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Genel Merkezince videokonferans aracılığıyla düzenlenen ve 81 ilin parti teşkilatıyla bayramlaşma programında bir konuşma yaptı.

Erdoğan, "Kurban Bayramı'nın, dünyanın neresinde olursa olsun, sıkıntı ve zulüm altında yaşayan tüm Müslümanların kurtuluşuna, uyanışına vesile olmasını temenni ediyorum. Bölgemizdeki ve dünyadaki şartlar göz önüne alındığında, hamdolsun, ülkemizde huzur ve güven içinde bir Kurban Bayramı idrak ediyoruz" diye konuştu.

"Ayasofya'nın ibadete açılması bayram sevincimizi artırmıştır"

Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Milletimizin yüreğindeki 86 yıllık yara olan Ayasofya'nın, 24 Temmuz Cuma günü fiilen ibadete açılması, bayram sevincimizi daha da artırmıştır. Bu vesileyle, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını gölgelemek için başlatılan kimi tartışmaları art niyetli bulduğumu da belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bizim inancımız, kendimiz için ne istiyorsak, diğer insanlar için de Rabb'imizden aynısını dilemeyi gerektirir. Hep birlikte hayatımız boyunca bu mücadeleyi verdik. Milletimizden hep bu mücadele için destek istedik. Partimizin 18 yıllık iktidarının her anı bu mücadeleyle geçti. İçeride vesayete ve darbecilere, dışarıda adaletsiz küresel düzene karşı itirazlarımızı da kavgamızı da bu gayeyle yürüttük. Şayet bugün Türkiye, kendi vatandaşlarının gurur duyduğu, bölgesindeki ve dünyadaki tüm mazlumların, mağdurların, hakkını arayanların umudu olan bir ülke haline dönüşmüşse, işte bu sayededir. Ne zaman partilerden bir parti haline dönüşür, kişisel ve zümrevi hesaplarımızı davamızın önüne çıkartırsak, işte o gün misyonumuzu kaybettik demektir. Ne zaman arkamızdaki dua ordusunun 'amin' nidaları kesilmeye başlarsa, işte o gün gittiğimiz yolu ve kendimizi sorgulamamız gereken vakitteyiz demektir. Ne zaman mazlumların ve mağdurların yönünün bize değil de başkalarına döndüğünü görürsek, işte o gün gerçekten hüsrandayız demektir."

"En büyük zaferimiz"

Erdoğan, konuşmasının devamında "Kendini milletin üstünde gören, gönül yıkan, hizmete yönelmek yerine dar kadroluculuk yapan AK Parti teşkilat mensubu olamaz. Dostlarımızı artıracağız, düşmanlarımızı da azaltacağız. AK Parti'nin varlık sebebi de bizlerin bu görevlerde bulunma sebebi de insanların ümitlerini bize bağlama sebebi de aynıdır" dedi.

AK Parti'nin kuruluşundan yaklaşık bir yıl sonra iktidara geldiğini ve o günden beri hep iktidarda kalmayı sürdürdüklerini belirten Erdoğan, "En büyük zaferimiz de girdiğimiz her seçimde milletimizin çoğunluğunun gönlünü fethetme, desteğini alma başarısını göstermiş olmamızdır. Diğer icraatlarımızın hepsini de bu başarı üzerine bina ettik. Milletimiz bizim, sadece konuşan değil söylediğini, taahhüt ettiğini yerine getiren bir parti olduğumuzu bildiği için hep yanımızda duruyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, son dönemde MHP ile birlikte kurdukları, ayrıca ilave destekler aldıkları Cumhur İttifakı'nın başarısının gerisinde de aynı anlayışın bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin ve halkımızın geleceğiyle ilgili kritik tartışmalara bakın. Hepsinde de biz milletimizin safında yer aldık. Karşımızdakiler, sırf bize olan husumetleri sebebiyle, sürekli bir yerden bir yere savrulup durdular. Niye biliyor musunuz? Çünkü nirengi noktaları yok. Öyle olduğu için de dün söylediklerinin bugün tersini ifade etmekte hiçbir beis görmüyorlar. Tek görevi AK Parti'ye ve şahsıma husumet olan bu siyaset tarzının etkilediği her bireyi büyük ve güçlü Türkiye davasına kazandırmak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Söylenen her yalanı hakikatin gücüyle etkisiz hale getirecek, iftira ve fitne ateşini inşallah gönül seferberliğimizle söndüreceğiz. Ülkemize ve milletimize hiçbir faydası olmayan polemiklerle enerjimizi boşa harcatmayı, bizi mayınlı arazilere sokmayı amaçlayan tuzaklara da asla düşmeyeceğiz."

Salgın sürecinin el verdiği ölçüde ilçe kongrelerine en kısa sürede yeniden başlamayı, ardından ilçe kongrelerini gercekleştirmeyi planladıklarını anlatan Erdoğan, "Büyük kongremizi ise yeni bir şahlanış, yeni bir diriliş, yeni bir yükseliş miladı haline dönüştürmek istiyoruz" dedi.