Erdoğan ile Soylu, Sedat Peker hakkında görüştü'

Organize suç örgüt lideri Sedat Peker’in sosyal medya üzerinden yayınladığı peş peşe videolarla Türkiye'de hem kamu görevlilerini hem de yeni ve eski siyasetçileri hedef almasının yankılara sürüyor. Peker’in videolarında en çok hakkında iddialarda bulunduğu isimlerden biri de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmuştu.

Erdoğan ile Soylu, Sedat Peker hakkında görüştü'

Sedat Peker’in açıklamaları siyasetin gündemine damga vururken, iddialar üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görüştüğü öne sürüldü.

Gazeteci Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun pazar günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir buçuk saatlik bir görüşme gerçekleştirdiğini öne sürdü. Görüşmenin Sedat Peker'in iddiaları üzerine olduğu belirtildi.

Yarkadaş, "Edindiğim bilgiye göre, yarın Erdoğan grup konuşmasında Süleyman Soylu'ya destek veren bir açıklama yapacak” dedi.

KRT TV'ye konuşan Barış Yarkadaş şu bilgileri paylaştı:

“Ben bugün biraz AKP kulislerinde dolaştım ve önemli bir bilgiye ulaştım. Bu bilgi de şu ana kadar medyaya yansımış değil. Recep Tayyip Erdoğan, pazar akşamı Marmaris’teki tatilinden Ankara’ya dönüyor. Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da Ankara’ya dönüyor.

Süleyman Soylu da pazar günü Ankara’ya çağrılıyor. Külliye’ye çağrılıyor. Recep Tayyip Erdoğan, Özel Kalem Müdürü ve Büyükelçi Hasan Doğan ve Süleyman Soylu, benim AKP kulislerinden edindiğim bilgeye göre yaklaşık 1,5 saat yüz yüze görüşüyorlar.

Süleyman Soylu, Sedat Peker’in iddialarına ve ürettiği gündeme ilişkin düşüncelerini dile getiriyor. Çok ayrıntı tabi öğrenemedim, fakat edindiğim bilgi şu: Süleyman Soylu, Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından ertesi sabah Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulunuyor.

Görüşmenin ardından Süleyman Soylu’nun danışmanı Ali Faik Hacıoğlu da bir açıklama yaptı, ‘Arabam 1,5 milyon TL değil, 800 bin TL’ diye. Edindiğim bilgiye göre, yarın Erdoğan grup konuşmasında Süleyman Soylu’ya destek veren bir açıklama yapacak.”

 

Ahval