Akademisyenlerin açlık grevi kritik eşik 60. günü aştı

Türkiye’nin Başkenti Ankara’da, Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde "İşimizi Geri İstiyoruz" diyerek 5 aydır eylemde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın açlık grevi, kritik seviye olarak kabul edilen 60. günü geride bıraktı.

Akademisyenlerin açlık grevi kritik eşik 60. günü aştı

KHK ile işten çıkarılan Nuriye Gülmen’in Ankara’da Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde başlattığı eylem 180. günü geride bıraktı.

Benzer şekilde ihraç edilen öğretmen Semih Özakça'nın da katılımıyla süren eylem, iki aydır açlık greviyle devam ediyor.

Eylemin 60. günü dolayısıyla önceki gün Anıt önünde gün boyu çeşitli etkinlikler yapılırken, Özakça ve Gülmen'e destek ziyaretlerinde bulunuldu.

ÇHD Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı dünkü eylemde yaptığı açıklamada, açlık grevinin iktidara ve kamuoyuna bir çağrı olduğunu, daha fazla duyarlılığın oluşması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks’e gönderdiği mektupta, akademisyen Nuriye Gülmen ile sınıf öğretmeni Semih Özakça’nın sağlık durumlarının kritik aşamada olduğunu belirterek, Türk makamlarıyla iletişim kurarak duruma müdahale etmelerini istedi.