Erdoğan: 'Kobani'yi biz çözdük, Kürt vatandaşlarımızı biz koruma altına aldık'

Erdoğan,Halkımızı yalana esir etme kampanyası içinde olanlar var. Biliyorsunuz, Kobani'de bu millet büyük bir imtihan verdi ve Kobani'yi biz çözdük.dedi

Erdoğan: 'Kobani'yi biz çözdük, Kürt vatandaşlarımızı biz koruma altına aldık'

Erdoğan, sosyal medyada orman yangınlarıyla ilgili "Help Turkey" etiketiyle yapılan paylaşımlara ilişkin ise şunları söyledi:

"Help Turkey diye bir kampanya başlattılar. Bunun karşısında söyleyeceğimiz tek şey var, güçlü Türkiye. Nitekim fazla dayanamadılar kısa sürede Help Turkey'i çektiler. Halkımızı yalana esir etme kampanyası içinde olanlar var. Biliyorsunuz, Kobani'de bu millet büyük bir imtihan verdi ve Kobani'yi biz çözdük. Kobani'deki bütün Kürt vatandaşlarımızı biz koruma altına aldık.

Türkiye'de 4 milyon Arap ve Kürt mülteci varsa onlar bizim korumamız altındaysa ve özellikle bu göçmenleri koruması altına alan Türkiye herhalde zayıf bir ülke değil."

44 ilde 208 orman yangını
 
"44 ilimizde çıkan 208 orman yangınının 196'sı kontrol altına alınmış vaziyette. Orman yangınlarıyla mücadele için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Orman yangınlarıyla mücadele için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Karadan ve havadan müdahale araç sayısı hızlıca artmış durumda.
 
"Şu an itibarıyla 56 helikopter yangın söndürme faaliyetlerine devam ediyor. 5 ilimizdeki 12 yangının kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Bu illerimiz Antalya, Muğla, Isparta, Aydın ve Denizli. Yangın mahalline görevli olmayanlar bundan böyle kesinlikle alınmayacaktır."
 
Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le görüşmesine ilişkin, "Şu an itibarıyla 600'ü aşkın yetişmiş itfaiyeci göndermiş durumdalar. Bunu biraz daha da artırabiliriz diyorlar" dedi.
 
"Kılıçdaroğlu'nun yalandan başka bir sıfatı yok"
"Anayasanın 169. maddesi uyarınca yanan alanlar tekrar ağaçlandırılır ve başka amaçla kullanılamaz. Yani bunu maalesef siyasetçilerden bazılarının ifade ettiği gibi benim şahsımın buralar inşaata açılacaktır istikametinde onayımın olduğu... Asla böyle bir şey yok. Bu yalandır. Zaten Kılıçdaroğlu'nun da yalandan başka bir sıfatı yoktur. Bu yangına körükle gitmektir."