Erdoğan’dan İsrail–BAE anlaşmasına tepki: Abu Dhabi yönetimiyle ilişkileri askıya alabiliriz

Erdoğan’dan İsrail–BAE anlaşmasına tepki: Abu Dhabi yönetimiyle ilişkileri askıya alabiliriz

Hz. Ali Camii’ndeki cuma namazının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan ilişkilerin normalleştirilmesi mutabakatına tepki göstererek “Filistin’e dair atılan adım yenilir yutulur bir gelişme değil” diye konuştu:

"Dışişleri Bakanı’na talimatı verdim. Abu Dhabi yönetimiyle diplomatik ilişkileri askıya almak ve büyükelçimizi geri çekmemiz mümkün olabilir. Filistin’i hiçbir zaman yedirmedik, yedirmeyeceğiz."

Erdoğan, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler konusunda ise “Sismik araştırma gemilerimize yapılacak saldırıları karşılıksız bırakamayız” dedi:

Bu devam edecek olursa cevabını misliyle alacaklardır. Bunları karşılıksız bırakmamız mümkün değil. Akdeniz’de mesafe itibarıyla en geniş mesafeye sahip olan ülke biziz. Dolayısıyla ayın 23’üne kadar Oruç Reis çalışmalarını sürdürecek. Sayın Merkel’le de bunları konuştum. Merkel, 23’ünden sonra müzakereye yönelinmesi temennisini dile getirdi. Sayın Merkel benden sonra da [Yunanistan Başbakanı] Miçotakis ile de görüştü. Umarım Miçotakis’i de bize söylediği çizgiye getirir.”

 

Erdoğan Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı konusunda ise “Bunlar yeni ataklar değil” yorumunu yaptı:

 

Bu hafta içerisinde ekonomi kurulumuzu toplayarak bir değerlendirme yapacağız. Bunlar yeni ataklar değil. Ama Türkiye bu konularda güçlüdür, yere sağlam basıyor.”