Fatih Erbakan: Partimizi Cumhur İttifakı'nda görmek istediler, değerlendireceğiz

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti.

Fatih Erbakan: Partimizi Cumhur İttifakı'nda görmek istediler, değerlendireceğiz

Yıldırım ve Yavuz, saat 18.00'de Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'nde Erbakan ile bir araya geldi.

Ziyaret sonrası Yıldırım, açıklamalarda bulundu.

Yıldırım açıklamasında, "Yeniden Refah Partisi ile görüşmemiz çok olumlu geçti. Arzu ediyoruz ki bu seçimde birlikte yol yürüyelim" ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan ise "Yaklaşan seçimler dolayısıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Partimizi Cumhur İttifakı'nda görmek istediler. Yetkili kurullarımızla bunu değerlendireceğiz. En kısa sürede cevap vereceğiz. İnşallah hayırlı olsun" dedi.

Cumhur İttifakı'nın genişleyeceği sinyali

Geçen günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi kabul etti.

"DSP'nin Cumhur İttifakı'na katılması söz konusu. Cumhur İttifakı genişleyecek mi?" sorusu üzerine Destici, "Cumhur İttifakı'nın ilkeleri, nedir o ilkeler? Devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali. Bu hassasiyetleri gösteren siyasi partiler, elbette ki Cumhur İttifakı'na dahil olabilirler" yanıtını verdi.

"Bugünkü görüşmede ittifaka katılım konusunda isim gündeme geldi mi?" sorusunu Destici, "Mutlaka. Gündemdeki bütün meseleleri konuşma fırsatı bulduk. Şu anda bunların detayını paylaşmam çok doğru olmaz" diye cevapladı.