Akşener: Irak-Suriye tezkeresini destekleyeceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Salı günü Meclis’te görüşülecek olan Irak ve Suriye tezkeresine “evet” diyeceklerini söyledi.

Akşener: Irak-Suriye tezkeresini destekleyeceğiz

Meral Akşener partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu.

Irak ve Suriye tezkeresine yeşil ışık yakan Akşener, "Suriye’de Irak’ta bu terör odaklarına karşı yürütülen tüm askeri operasyonlarımızı destekliyoruz. Önümüzdeki süreçte gazi Meclisimizde görüşülecek olan Irak ve Suriye tezkereleri kapsamında da verdiğimiz bu desteği sürdüreceğiz. Teröre asla teslim olmayacağız" dedi.

Türkiye’nin Rojava’ya düzenlediği hava saldırıları sırasında ABD tarafından Türk SİHA’nın düşürülmesi de eleştiren Akşener, "İnanamıyorum, ciddiyetten uzak acayip bir ruh hali. Asıl sorgulamamız gereken SİHA’mızın ABD üssüne ne kadar yaklaştığı değil, terör örgütünün dibinde ABD üslerinin ne aradığıdır. Eğer Amerikan devleti Türkiye'nin bu coğrafyadaki varlığından rahatsızsa derhal Türkiye topraklarında bulunan İncirlik üssünü de boşaltmalıdır. Biz de bilelim kim dost kim düşman! Aynı zamanda düşürdüğü SİHA için Türkiye’ye gereken tazminatı misliyle ödemelidir" dedi.

“Eğer masumları öldürüyorsan bu savaş değil terördür”

Meral Akşener, 7 Ekim’deb u yana devam eden İsrail-Filistin savaşına ilişkin olarak da şu görüşleri paylaştı:

"Eğer masumları öldürüyorsan bu savaş değil terördür. Eğer asker veya sivil ayrımı yapmadan saldırıyorsan bunun meşru bir yanı olmaz, bu terördür. Yani her şart ve ortamda önce terörün adını koymamız lazım. Eğer bunu yapmazsak başka ülkelerin PKK, YPG terör örgütünün alçak eylemlerine gösterdiği iki yüzlü tavra karşı durma meşruiyetimiz de azalır. Gazze’de yaşananlar terördür. Hamas yapmış olduğu bu eylemlerle Filistin halkının haklı mücadelesine kara bir leke sürmüştür.”