40 dilde adli sicil belgesi verildi, Kürtçe yine yok!

Yeni hayata geçirilen Adli Sicil Bilgi Sistemi (ASBS) ile ocak ayından bu yana 40 yabancı dilde 519 bin 347 adli sicil belgesi verildiğini duyuran Türkiye Adalet Bakanlığı, sistemde Kürtçe'ye yer vermedi.

40 dilde adli sicil belgesi verildi, Kürtçe yine yok!
 Adalet Bakanlığı, yeni hayata geçirilen Adli Sicil Bilgi Sistemi (ASBS) ile ocak ayından bu yana 40 yabancı dilde 519 bin 347 adli sicil belgesi verildiğini duyurdu. Ancak geliştirilen yeni sistemde Kürtçe'ye yer verilmedi.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Cumhuriyet başsavcılıkları nezdindeki adli sicil birimlerinden, yurt dışı temsilciliklerden ve e-Devlet üzerinden verilen adli sicil belgesi (Kürtçe'nin dahil edilmediği) 40 dilde alınabiliyor. 
 
Buna göre yenilenen ASBS'de; Korece, Japonca, Çince, Slovakça, Makedonca, Rusça, Rumence, Letonca, Bulgarca, Arnavutça ve Arapça dillerinden olmak üzere toplam 19 yabancı dilde tercüme edilmiş adli sicil belgesi veriliyordu. 2022 yılında Boşnakça, Hırvatça, Kazakça, Kırgızca, Moğolca, Özbekçe, Sırpça, Tacikçe ve Türkmence dilleri olmak üzere toplam 9 yabancı dilde daha adli sicil belgesi verilmesi hizmetinin başlamasıyla adli sicil belgesi verilen dil sayısı 28'e yükseldi. Bu yılın mayıs ayı itibarıyla Karadağca, Lehçe, Macarca, İsveççe, Fince, Çekçe, Yunanca, Hintçe, Bengalce, İbranice, Malayca ve Endonezce olmak üzere toplam 12 yeni yabancı dil daha eklendi. Böylece adli sicil belgesi verilen dil sayısı 40'a yükseldi.