Fazıl Mirani: Kürdistan Bölgesi PKK’nin mücadele alanı değil

Fazıl Mirani: Kürdistan Bölgesi PKK’nin mücadele alanı değil

 Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, PKK’nin yüzlerce köyün boşalmasına neden olduğunu, Kürdistan Bölgesi’nin, PKK’nin mücadele alanı olmadığını ifade etti.

K24’e konuşan Fazıl Mirani, Şengal’in durumuna ilişkin, “Şengal’de durum, oradaki halkın kendisi, yöneticilerini seçtiği zaman normalleşir. Haşdi Şabi ve PKK’yle değil. Şu an Şengal’de bulunan güçler yabancı güçlerdir ve Şengal halkının görüşünü yansıtmıyorlar” ifadelerini kullandı.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nde yüzlerce köyün boşalmasına neden olduğunu vurgulayan Mirani, “PKK’nin mücadele alanı Kürdistan Bölgesi değil, Kuzey Kürdistan’dır” diye konuştu.

Irak’ta Mustafa Kazimi liderliğinde kurulan hükümetle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Fazıl Mirani, “Mustafa Kazimi kabinesinin çalışma programı açıktır, Kürdistan Bölgesi’ne de yer verilmiştir” dedi.

Mirani; ABD, İngiltere, İran ve Körfez ülkelerinin de Kazimi’ye destek verdiğini belirterek, “Bu önemli bir husustur çünkü daha önceki Irak başbakanları için böyle bir destek olmamıştı” ifadelerini kullandı.