FETÖ firarisi Emre Uslu: Kürtler mertliğini gösterdi, Cemaat Kürtlerden özür dilemeli"

FETÖ firarisi Emre Uslu: Kürtler mertliğini gösterdi, Cemaat Kürtlerden özür dilemeli"

KRDNews-Özel

ABD’de yaşayan firari Emre Uslu, Gülen Cemaatinin Kürtlere özür borcu olduğunu söyledi.

“FETÖ” suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan ve ABD’de yaşadığı bilinen firari Emre Usllu, twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Kürtlere özür borçlu olduklarını söyledi.

Kürtlere özür çağrısında bulunduğu paylaşımında Kürtlerin mertliklerini ve insanlıklarını gösterdiklerini belirten “FETÖ” firarisi Emre Uslu twitter hesabından, “ Bu süreçte gördük ki KÜRT HALKI memleketin en onurlu, en MERT, zalime karşı boyun eğmeyen, Cemaatçi komşusunu ötekileştirmeyen HALK olarak MERTLİĞİNİ, İNSANLIĞINI gösterdi. Cemaat Kürtlere hem bir özür hem bir teşekkür borçlu” paylaşımı yaptı.

Kısa süre içinde yüzlerce retweet ve beğeni alan Emre Uslu’nun paylaşımına Gülen cemaati içinden gelen tepkiler sonrası ise firari Emre Uslu, şu paylaşımda bulundu:

“Cemaatin Kürtlere neden ÖZÜR borçlu olduğunu anlamayan bir çok CEMAATÇİ mevcut. Cemaat bunca yıl TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ yaptığı için özür borçlu hiç bir şey için değilse bile. Türkçe Olimpiyatları düzenleyenlere KÜRTÇE ŞARKI okutun diye teklif ettiğimde aldığım tepkiyi hatırlıyorum.”

Emre Uslu’nun paylaşımına yorum yapan çok sayıda Kürt, geçmişte Gülenci savcı ve hakimler tarafından başlatılan soruşturmalar nedeniyle bugün binlerce Kürt sivilin suçsuz yere hapiste olduklarını anımsattılar.

 

Ben KÜRTLERİ çocukken tandım MERT adamlardır Kürtler. Bu süreçte gördük ki KÜRT HALKI memleketin en onurlu, en MERT, zalime karşı boyun eğmeyen, Cemaatçi komşusunu ötekileştirmeyen HALK olarak MERTLİĞİNİ, İNSANLIĞINI gösterdi. Cemaat Kürtlere hem bir özür hem bir teşekkür borçlu

— Emre Uslu (@EmreUslu) December 26, 2019