Erdoğan: 'Gabar’sa Gabar, Cudi’yse Cudi, Tendürek’se Tendürek'

Erdoğan: 'Gabar’sa Gabar, Cudi’yse Cudi, Tendürek’se Tendürek'

 Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gabar'sa Gabar, Cudi'yse Cudi, Tendürek'se Tendürek, Bestler Deresi'yse Bestler Deresi, her yerde varız ve olacağız çünkü bu milletin huzuruna kimse el atamayacak." dedi.

Erdoğan, iftar programına katılmak üzere Urfa'ya geldi. Daha önce referandumda Türkiye'de en yüksek oyu veren ilçe olan Harran'ı ziyaret edeceği duyurulan Erdoğan, programında değişiklik yaparak kente geldikten sonra helikopterle ilk olarak Ceylanpınar’a gitti.

Ak Partili belediye yönetimi ile Ceylanpınar’ın alt ve üst yapısıyla daha güzel olacağını belirten Erdoğan, “geçmiş zihniyetlerin ise insanları hendek ve çukura mahkum ettiğini” ifade etti.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Benim Ceylanpınar'da yaşayan kardeşim toz, toprak, çamur, hendek, çukura mı mahkumdu? Geçmişteki zihniyet her yerde olduğu gibi burada da vatandaşları hendeklere, çukurlara, çamura, toza, toprağa mahkum etti. Çünkü insan muamelesi yapmadılar.

Şimdi ise devran değişti. Elhamdülillah her geçen gün daha güzel olacak. Ara sokaklara varıncaya kadar, imar planlarına varıncaya kadar her yer daha güzel olacak. Fakat biz bu millete sevdalıyız, Arap, Kürt, Türk 80 milyonuna sevdalıyız. Böyle olmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik, öyle sevmeye de devam edeceğiz."

Tek millet tek bayrak tek devlet

"Rabia" işaretini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Rabia'yı Kılıçdaroğlu gibiler bilmiyor. Anlamaz o. Diğerleri Kandil'in atıkları var ya onlar da bilmez. Ama biz biliriz. Birincisi tek millet. Biz tek milletiz; Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Abaza, Boşak 80 milyon tek milletiz. 

İkincisi tek bayrak. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanının rengidir, hilal bağımsızlığımız ifadesidir, her yıldız şehidimizin ta kendisidir ve başka bayrak tanımayız. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

İşte 780 bin kilometre kareyle bu topraklarla vatanımızı kimseye böldürtmeyeceğiz. Gabar'sa Gabar, Cudi'yse Cudi, Tendürek'se Tendürek, Bestler Dereler'se Bestler Dereler, her yerde varız, olacağız.

Bu milletin huzuruna kimse inşallah el atamayacak. Dört; tek devlet; Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin garantisi altında bu hizmetleri sürdüreceğiz."