Gazeteci Sinan Aygül’ü darp eden korumalar açığa alındı

Bugün, Bitlis’in Tatvan ilçesinde saldırıya uğrayan gazeteci Sinan Aygül’ü darp eden Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin yakın korumaları açığa alındı.

Gazeteci Sinan Aygül’ü darp eden korumalar açığa alındı

Gazeteci Sinan Aygül’ün darp edildiği anlara ilişkin ortaya çıkan videoda, Aygül kaldırımda yürüdüğü sırada koşarak gelen bir kişinin Aygül’ü darp etmeye başladığı görülüyor. Darp olayı sürerken, çevredeki bir kişi Aygül’ü kurtarmaya çalışıyor. Bu sırada belinde silah bulunduğu görülen bir kişi ise Aygül’ü korumaya çalışan kişiyi sert bir müdahaleyle uzaklaştırıyor.

Başkan Geylani: Belediye personeli açığa alındı

Aygül’ü darp eden kişilerin Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin yakın korumaları olduğu kısa süre içinde anlaşıldı. Ortaya çıkan bilgilere göre bu kişilerden biri, belediye personeli de olan Yücel Baysali, diğeri ise valiliğin görevlendirdiği polis memuru Engin Kaplan.

Belediye Başkanı Geylani, sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklamada “Bugün Tatvan'da yaşanan olay bizleri derinden üzmüştür. Yaşanan talihsiz olay ile ilgili belediye personelimiz Yücel Baysali açığa alınmıştır. Olayın bizzat takipçisiyim. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur” dedi.

Koruma polisi Engin Kaplan da Bitlis valiliğinin kararıyla açığa alındı. Engin Kaplan hakkında gözaltı kararı verildiği de öne sürüldü.

Ne olmuştu?

Sinan Aygül bugün paylaştığı Twitter mesajında “Biraz önce Tatvan'da belediye başkanı Mehmet Emin Geylani’nin silahlı korumalarının saldırısına uğradım. Belediyeye ait araçtan inerek saldıran şahıslar arkamdan kafama vurduktan sonra küfür ederek 'Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin' diye tehditler ettiler. Tavan Devlet Hastanesi’ne götürülüyorum” demişti.

Aygül’e yönelik saldırının nedeninin Aygül’ün Tatvan Belediyesi’nin düzenlediği ihalelerde yaşanan usulsüzlüklere yönelik yaptığı haberler olduğu belirtiliyor.