Gelecek Partisi, kuruluşundan iki ay sonra yüzde kaç oya ulaştı?

Gelecek Partisi, kuruluşundan iki ay sonra yüzde kaç oya ulaştı?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul İl Başkanlığı açılışı ile sahaya indi. Davutoğlu'nun il başkanlığı açılış töreni programları kapsamında her hafta bir-iki kenti ziyaret edeceği belirtilirken kuruluşunun üzerinden iki ay geçen parti, tanınma oranını yüzde 15, oy oranını yüzde 3.9 olarak açıkladı. 

Gazete Duvar'ın parti kaynaklarına dayandırdığı habere göre, tanınma oranının düşük olmasında medya ambargosunun etkili olduğu ifade ediliyor.

Özellikle ulusal gazete ve televizyonlarda Gelecek Partisi’ne yer verilmediğini belirten yetkili yüzde 15 tanınırlık oranına karşın yüzde 3.9 oy göründüğünü, bunun da önemli olduğunu belirtiyor. Bir başka parti yetkilisi ise, “Borsada bir tabir vardır. Tabelaya girmek diye. Gelecek Partisi de tabelaya girdi” diyor.

Ulusal televizyon ve gazetelerde yer bulamadıklarını belirten Gelecek Partisi yetkilileri yüz yüze siyasetin önemine dikkat çekerek daha yoğun bir saha çalışması yapacaklarını belirtiyor. Bir parti yetkilisi, “İl başkanlığı açılışları bu açıdan bir fırsat. Sahaya inmek için sabırsızlanıyoruz” ifadesini kullanıyor.

Haberde aktarılana göre haziran sonu, temmuz ayı başında yapılması planlanan büyük kongreye kadar Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, beraberinde parti yöneticileri ile farklı kentlerde il başkanlığı açılış törenlerine katılacak. Ancak bu programlar açılış törenleri ile sınırlı olmayacak. Gidilen kentte esnaf ziyaretleri yapılacak, ayrıca kanaat önderleri, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılacağı kapalı salon toplantıları düzenlenecek.

Davutoğlu’nun katılımıyla ilk olarak İstanbul İl Başkanlığı açılışı yapıldı. 22 Şubat’ta Ankara, ardından İzmir, Manisa ve Konya il başkanlıkları açılacak.

Teşkilatlanma çalışmalarını yürüten Gelecek Partisi yönetimi 24-26 Şubat tarihlerinde Bolu Abant’ta bir de kamp yapacak. Parti kurucuları, yöneticileri ve atanan il başkanlarıyla yapılacak kampta partinin örgütlenme çalışmaları ve politikaları ele alınacak, izlenecek yol haritası belirlenecek.