Hafter'den Türkiye'ye karşı savaş ilanı!

Son dönemde Libya'da tansiyon giderek yükseliyor. Türkiye'nin müdahalesi ve cihatçılarla bölgede Sarraj lehine bir savaş yürütmesi tartışılmaya devam ederken, Libya'nın doğu ve güneyini kontrol eden silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, Libya Ulusal Ordusu'na Türkiye'ye ve desteklediği paralı askerlere (cihatçılara) karşı savaş çağrısı yaptı.

Hafter'den Türkiye'ye karşı savaş ilanı!

Skynews Arabia'nın geçtiği habere göre Hafter, "Tüm kuvvetlerimizi Libya'daki Türk kuvvetlerine karşı savaşa hazır olmaya çağırıyorum" derken, "Libya'da Türk askeri varlığı olduğu sürece gerçek barış, özgürlük ve güvenliğin hiçbir anlamı olmayacak" ifadesini kullandı.

Öte yandan Sarraj güçlerinden Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Halife Hafter güçlerine yönelik, "Siz (savaşa) hazırlandıysanız biz de hazırlandık" karşılığını verdi.

Kununu, "Saldırganlar ve savaş suçlularıyla barış yapılmaz. Sizin yeriniz ancak hapishanedir. Adil yargılama ile mahkemeye çıkarılmanızı sağlayana kadar sizi takip edeceğiz" görüşünü savundu.