Neçirvan Barzani’den Noel mesajı: Daha güzel günler yaşayacağız

Başkan Neçirvan Barzani, İsa Peygamberin doğum günü münasebetiyle Hristiyanların Noel bayramını kutladı.

Neçirvan Barzani’den Noel mesajı: Daha güzel günler yaşayacağız

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Noel vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kürdistan Bölgesi’nin Hristiyanların ülkesi olamaya devam edeceğini belirten Başkan Barzani, şu ifadeleri kullandı:

“Mesih Hazretleri’nin (Allah’ın selamı üzerinde olsun) doğum günü münasebetiyle Irak, Kürdistan Bölgesi ve dünyadaki Hristiyan kardeşlerimizin Noel bayramını en sıcak şekilde kutluyorum. Huzur, güzel bir bayram ve tatil diliyorum. Bayramın Irak’a, bölgeye, dünyaya ve bütün insanlığa huzur, barış, hoşgörü ve birbirimizi kabul etme duygularını beraberinde getirmesini temenni ediyorum.

Maalesef bütün dünyada olduğu gibi Kürdistan Bölgesi’nde de Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle büyük bayram kutlamalarını yapmayacağız. Ancak Mesih hazretlerinin doğum yıl dönümünü içimizde en görkemli şekilde yaşayacağız. Bayram ve kutlamalarımızın daha güzel bir atmosferlerde geçmesini umuyorum.

Bu kutsal bayram münasebetiyle bir kez daha Kürdistan Bölgesi her zaman olduğu gibi, Hıristiyan kardeşlerimiz de dahil bütün bileşenlerin uyum, eşitlik ve bir arada yaşaması için bir yuva olacaktır. Hep birlikte, bütünlüğümüz, birliğimiz, kararlılığımız ve fedakarlığımız sayesinde birçok zorluğun ve krizin üstesinden geldik. Aynı şekilde bu zor süreci, salgını ve krizleri atlatacağız. Aydınlık bir gelecek bizi bekliyor.

Hristiyan vatandaşlarımızı temin ederiz ki, tüm gücümüzle terörizmle mücadelede zarar gören bölgelerin onarılması ve savaşın izlerinin silinmesi için çabalayacağız. Güvenlik, yaşam, huzur ve refahı yanlarında taşıyarak, geri dönmeleri halinde bir daha yaşadıkları bölgeleri terk etmeye zorlanmayacaklarına ve tüm haklarının garanti altına alınacağına dair güvence veriyoruz.

Herkesin Noel bayramını ve yeni yılını tebrik ediyor her yılın güzel geçmesini diliyorum.”