Hakan Fidan: Erbil'in bölgedeki en büyük dostu Türkiye

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin oldukça iyi olduğuna işaret ederek, Erbil’in bölgedeki en büyük dostunun “Türkiye” olduğunu söyledi.

Hakan Fidan: Erbil'in bölgedeki en büyük dostu Türkiye

Hakan Fidan, dün 20 Kasım 2023’te, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin sunumunun ardından milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

"Biz kategorik olarak PKK'nin düşmanıyız”

Türkiye’de bazı milletvekillerinin Türkiye’nin Kürt düşmenlığı yapıyormuş gibi bir algı oluşturduğunu söyleyen Hakan Fidan, “Biz bunu tamamıyla reddediyoruz, böyle bir konu yok. Aslında bütün bu anlatılardaki yani, Kürt kelimesini çıkartıp oraya PKK koymak gerekiyor. Yani biz kategorik olarak PKK'nin düşmanıyız." dedi.

Erbil'in bölgedeki en büyük dostu Türkiye

Türkiye’ye silah çekmedikleri sürece hiçbir tarafla problem yaşamayacaklarını belirten Hakan Fidan, şu ifadeleri kullandı:

“O onların kendi anayasal problemi, bize silah çekmedikleri sürece bizim kimseyle problemimiz yok. Yani şu anda Erbil'in bölgedeki en büyük dostu kim? Türkiye Cumhuriyeti. Kürt yönetimi değil mi? Kürt yönetimi. Burayı niye kategorik olarak, Türkiye Cumhuriyeti devletini Kürt düşmanı gibi gösterme gayreti var? Yani bu son derece yanlış bir dil, ben bu dili kabul etmiyorum. Haksız bir dil. Yani burada temel değerlerden, haktan, hukuktan bahsediliyorsa bu dilden çıkmak lazım."