Erdoğan’dan Doğu Akdeniz mesajı: "Bu yaklaşım devam ederse gereğini yaparız"

Erdoğan’dan Doğu Akdeniz mesajı: "Bu yaklaşım devam ederse gereğini yaparız"

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin "Oruç Reis 23 Ağustos'a kadar faaliyetlerine devam edecek. En küçük tacizde bulunulması halinde gereken cevabı vermekten asla çekinmeyeceğiz" dedi.

Bir dizi programa katılmak üzere Rize’ye giden Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İl Teşkilatı yemeğinde konuştu.

Gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, "Döviz kurundan, faizden, terörden, ülkemizin tökezlemesinden medet uman CHP zihniyetindeki muhterislere boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

"Milli iradenin üstünde bir güç tanımadık, tanımıyoruz” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatanımızın bekası dışında hiçbir hesap gütmedik, gütmüyoruz. Her karış toprağında bir yiğit yatan bu ülkeyi öyle kuru sözle değil, imanla, aşkla büyük bir tutkuyla seviyoruz. Biz bu ülkeye, bu ülkenin insanına sevdalıyız. Hamdolsun 40 yılı aşan siyasi hayatımızın hiçbir döneminde bize inanan, güvenen insanımızı yarı yolda bırakmadık. 18 yıllık iktidarımız döneminde bahaneler aramadık. Asla bahanelere sarılmadık. Sıkıntılarla karşılaşsak da Türkiye için, Türk milleti için kurduğumuz hayallerimizle kimsenin aramıza girmesine müsaade etmedik."

Erdoğan, “Adaletten taviz vermeden, gayrimeşru yollara asla tevessül etmeden mücadelemizi demokrasi ve hukuk içinde yürüterek alnımız ak, başımız dik şekilde işte bugünlere kadar geldik” dedi.

Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri de değerlendiren Erdoğan, Sevr Anlaşmasına vurgu yaptı.

Erdoğan, "Oruç Reis 23 Ağustos'a kadar faaliyetlerine devam edecek. En küçük tacizde bulunulması halinde gereken cevabı vermekten asla çekinmeyeceğiz. 100 yıl önce Türkiye'yi ince bir siyasetle güneyindeki enerji kaynaklarının dışında bırakanlar Doğu Akdeniz'de bunu başaramayacaklardır” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar yumuşatıcı olduklarını ancak Yunanistan’ın yaklaşımlarına aynı şekilde cevap vermediğini ifade eden Erdoğan, “Bu tarzı devam ettirlerse biz gereğini yaparız. Kıta sahanlığımızda haydutluğa asla boyun eğmeyeceğiz, yaptırım ve tehdit dili karşısında geri adım atmayacağız. Bir asır önce vatanımızı parçalamayı hedefleyen Sevr'i nasıl yırtıp atmışsak bugün de 'Mavi Vatan'ı aynı kararlılıkla koruyacağız. Uluslararası deniz hukuku ve yerleşik teamüller açısından ülkemiz sonuna kadar haklı. Bunu elindeki tüm imkanlarla savunacak” ifadelerini kullandı.