HDP: Seçim güvenliği için Soylu'nun görevine son verilmeli

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Nuray Özdoğan, son 1 ayda parti üyelerinden 295’inin gözaltına alındığını ve 61’inin tutuklandığını belirterek, “Seçimin güvenliği için öncelikle Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı görevine son verilmelidir” dedi.

HDP: Seçim güvenliği için Soylu'nun görevine son verilmeli

Nuray Özdoğan, son dönemlerde yapılan operasyon, gözaltı ve tutuklamalara ilişkin HDP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

14 Mayıs seçimlerine Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi listelerinden gireceklerini hatırlatan Özdoğan, iktidarın kendisi dışındaki herkese “terörist” diyerek seçim çalışmalarını kendi bildiği yöntemlerle sürdürdüğünü söyledi.

Son bir ayda partilerine yönelik operasyon, gözaltı ve tutuklamaların bilançosunu açıklayan Özdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Son 1 ayda partimize dönük 295 gözaltı, 61 tutuklama gerçekleşmiştir. Bu sadece bir ayın verisidir. Bunlar henüz ulaşmış olan verilerdir. Bu sayının daha fazla olduğu tahmin edilmektedir. Devletin tüm kurumlarını, yargıyı, kolluğu, valilikleri seçim çalışmalarına katan, kamu binalarını seçim büroları gibi kullanan, halkımızın bütçesini, depremzedeler için toplanan paraları seçim bütçesi haline getiren bu iktidar gidişinin arifesinde baskı ve zulmünü artırmıştır. Bunun nedeni vardır elbette. Seçimlere ilişkin anket sonuçları.”

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın, “Bu seçim, işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir” dediğini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seçimleri “darbe girişimi” olarak nitelendirdiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “Benim milletim Kandil'den aldığı destekle cumhurbaşkanı olana bu ülkeyi teslim etmez” şeklinde açıklama yaptığını belirten Özdoğan, “Seçimin güvenliği için öncelikle Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı görevine son verilmelidir. Bu açıklamalar basına yeniden yeniden servis ve tekrar edilmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz siyasi soykırım niteliğindeki tutuklamaların, bu açıklamalardan sonra arttığına dikkatinizi çekmek isteriz” ifadelerini kullandı.

“Bu ülke, 7 Haziran seçimleri sonrası yaratılan şiddet ve katliamları unutmamıştır” diyen Nuray Özdoğan, “Yapabileceklerini yeniden hatırlatan iktidara, bu halkın sağduyusu ve adalete, barışa olan inancı ve özlemiyle bu seçimlerde cevap verilecektir. AKP-MHP iktidarı ayrımcılık ve ırkçılık politikalarını iktidarlarının can suyu yapmışlardır. Bu ülkenin demokratik değerlerinin hepsine düşman olmuş ve düşman yaratmışlardır” şeklinde konuştu.

Nuray Özdoğan, “Bu oyun 14 Mayıs’ta bozulacaktır. Partimiz ve ittifak bileşenlerimizle an itibariyle sayısı 4000‘i geçen gönüllü avukatlar ve binlerce müşahit ile seçim sandıklarının başında olacaktır. Tüm çalışma ekiplerimiz ile bizler bu seçime hazırız. Bizler, bu faşist blokun gideceği güne hazırız. Tek bir oyumuzun dahi yaratılmaya çalışılan karanlığın içinde kaybolmasına izin vermeyeceğiz. Yarattıkları kayyım düzeni hırsızlık ve yağma düzenidir. Bu ülkenin üzerine çökmüş en büyük karanlıktır ve gideceklerdir. Partimiz tüm bileşenleri ve ittifaklarıyla 14 Mayıs seçimlerine hazırdır” ifadelerini kullandı.