HDP’den, Erbil’de gözaltına alınan üyeleri hakkında açıklama

HDP’li Feleknas Uca, gözaltına alınan partinin Erbil Temsilciliği çalışanlarının serbest bırakıldığını bildirdi. Uca, Kürdistan Bölgesi yönetimine, diyalog yollarının açık tutulması çağrısında bulundu.

HDP’den, Erbil’de gözaltına alınan üyeleri hakkında açıklama

PKK’ye yakın haber sitelerinde yer alan haberlere göre, Erbil Asayişi bugün Halkların Demokratik  Partisi (HDP) Erbil Temsilciliği çalışanlarından Nahide Ermiş, Hikmet Hatip, Ruken Mercan ve Gülcan Alp’ı gözaltına aldı.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan HDP Dış İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca, Kürdistan Bölgesi Yönetimi yetkilileri ile kurdukları temastan sonra konu hakkında bilgilendirildiklerini ve gün içinde gözaltına alınan temsilcilerin serbest bırakıldığını söyledi.

Uca, “Gözaltı işlemi ile ilgili tarafımıza verilen bilgi ‘temsilcilerimizin ziyaretlerine gittiği ailenin ikamet sorunları var’ şeklinde olsa da, temsilciliğimiz üyelerine karşı Erbil Asayişi'nin gerçekleştirmiş olduğu bu gözaltı ve yaklaşımı doğru bulmadığımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

Erbil’deki yetkililerin istedikleri zaman temsilciliğe ulaşabilecek resmiyete sahip olduklarını kaydeden Uca, “Fakat diyalog yerine bu tür keyfi uygulamaları ve asayiş yöntemlerini tasvip etmiyoruz. Tüm Kürdistanlıların, Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırları içerisinde güvenlik ve yaşam kaygısı taşımadan özgürce örgütlenip, çalışma yapabileceği bir ortamın yaratılmasını ve diyalog yollarının açık tutulmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.