HDP'den Saadet Partisi'ne ziyaret: 'Bir teklif sunduk'

HDP, Saadet Partisi’ne Mecliste ortak bir önerge ile erken seçim talebinde bulunma teklifini sundu.

HDP'den Saadet Partisi'ne ziyaret: 'Bir teklif sunduk'

Türkiye’de döviz kurunun hızla artmasının ardından muhalefet partileri erken seçim çağrılarını yineliyor.  Bu çerçevede muhalefet partileri arasında olası erken seçim öncesi ittifakları belirleme kapsamında görüşmeler başladı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar dün, partilerle görüşme turu başlatacaklarını duyurdu.

Bugün HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi.

Liderler görüşmeden sonra basın toplantısı düzenledi. HDP, Saadet Partisi’ne Mecliste ortak bir önerge ile erken seçim talebinde bulunma teklifini sundu.

Toplantıda konuşan Pervin Buldan, yaşanan krizlere karşı bir çıkışa ihtiyaç olduğunu söyledi.  Buldan, “Türkiye halklarının ve toplumunun bir çıkışa ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu çıkış muhalefet partilerinden bekleniyor, bizde bu beklenti nedeniyle muhalefet partileri ile görüşerek, bu görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Öncelikle Saadet Partisi’ne teşekkür ederiz. Şunun bilinmesini isteriz, bugün Türkiye’nin acil bir erken seçime ihtiyacı var, çünkü artık Türkiye yönetilemiyor” dedi.

‘İYİ Parti ile görüşme talebinde bulunmadık’

Buldan, “Bu toplantıların önümüzdeki günlerde bir erken seçim olasılığına katkı sunacağını ümit ediyoruz. Böyle bir teklif sunduk. Meclis’te bulunan muhalefet partileriyle ortak bir seçim önergesi verilmesi üzerine görüştük. Yılbaşından sonra Meclis’in gündemine getirmeyi hedefliyoruz. Sizler de merak ediyorsunuzdur, İYİ Parti ile görüşme talebinde bulunmadık. Şimdi gündemimizde İyi Parti ile görüşme yok. Diğer siyasi partilerle görüşmelerimiz devam edecek” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da “’Bir çözüm için ne yapabiliriz’ diye buradayız. HDP de bu sorumluluğun gereği olarak bu görüşme turunu başlattı. Çeşitli emek örgütleri ile görüşmelerimiz var.  Bu görüşmelerimize önem veriyoruz. Çözümün de siyasi olduğunu savunuyoruz. Siyasi çözümün de ilk adımı halkın hakemliğine başvurmak. Bunun dışında halkın enkazın altında kalmasını önleyecek ortak çalışmaları nasıl yürütebileceğimizi gündemimize getirdik. Muhalefet partileri bu enkazın altından kalkmanın yollarını aramalıdır” diye konuştu.

Karamollaoğlu: Parlamento aktif olmalı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise şunları söyledi:

“Ülkemiz, demokratik bir ülke. Demokrasinin temeli de farklı görüşlere sahip olanların bir araya gelip konuşmalarıdır. Bundan dolayı HDP’nin bizi ziyaretlerinden kaynaklı memnuniyetimizi kendilerine ifade ettik. Parlamento aktif olmalı demokrasinin gerekliliği yerine getirmelidir. Seçime yaklaşıyoruz, elbette çok uzun bir zaman sonra değil, kararı ya Cumhurbaşkanı verecek ya da meclisin böyle bir karar olması mümkündür. Bugün içinde bulunduğumuz sıkıntılardan, bu istişarelerde siyasilerin üzerinde bir vecibe olarak düşmektedir. Bu çalışmaların diğer siyasi partilerle bir gereklilik olduğunu düşünüyorum.”