HezKurd ‘Kürtçe seçmeli ders’ için kapı-kapı dolaşacak

Kürt Dil Hareketi (KezKurd), seçmeli dersler konusunda aileleri bilgilendirmek için meydanlara inecek. HezKurd gönüllüleri ilk olarak Şırnak’ta broşür dağıtacak.

HezKurd ‘Kürtçe seçmeli ders’ için kapı-kapı dolaşacak

Kürt aydın ve yazarlar ile Kürt dili gönüllüleri tarafından kurulan (KezKurd), orta okullarda okutulacak seçmeli dersler arasında yer alan Kürtçenin Kurmancî ve Zazakî lehçelerindeki desrlerin tercih edilmesi için harekete geçme kararı aldı.

HezKurd’un sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Kürt ailelerin bilinçlendirilmesi için tüm gönüllülerimiz kapı-kapı dolaşacak. Cumartesi günü Şırnak’ta HezKurd yönecisi Fethullah Elçi’nin öncülüğünde kampanyaya başlıyoruz” denildi.

Kampanya kapsamında HezKurd gönüllüleri bröşür dağıtacak.

Açıklamada, kampanyanın 21 Ocak gününe kadar tüm kentlerde devam edeği belirtilerek, 20 bin bröşür hashtagı kullanıldı.

Son gün 21 Ocak

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığına bağlı orta okullarda 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersleri tercih süreci 3 Ocak 2022'de başladı. Öğrencilerin tercih ettikleri dersleri 21 Ocak 2022'ye kadar okul müdürlüklerine bildirmesi gerekiyor.

Bazı okullar, online olarak yapılan başvuruları da kabul ediyor.

Yaşayan Diller ve Lehçeler (5, 6, 7 ve 8. sınıflar) dersi kapsamında, Kürtçe’nin Kurmancî ve Zazakî lehçeleri de seçmeli dersler arasında yer alıyor.

Seçmeli derslerin açılabilmesi için en az 10 öğrencinin başvurması gerekiyor. 10 öğrencinin başvurması halinde sınıf açılmak zorunda ve ders yılı içerisinde öğrenci sayısı azalsa bile o dersin okutulmasına devam ediliyor.