Horasan Kürtlerinden Rojava’ya destek

Horasanlı Kürtler, İran'ın Meşhed kentinde Rojava’ya destek ekinliği düzenledi. Horasanlı sanatçı, şair ve öğrencilerin düzenlediği Rojava’ya destek ekinliğinde, Türkiye’nin saldırıları kınandı.

Horasan Kürtlerinden Rojava’ya destek

Horasanlı Kürtler, İran'ın Meşhed kentinde Rojava’ya destek ekinliği düzenledi.  Horasanlı sanatçı, şair ve öğrencilerin düzenlediği Rojava’ya destek ekinliğinde, Türkiye’nin saldırıları kınandı.

Horasanlı Kürt şair Alî Reza Sepahî Layîn’in koordinatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte şiir ve kilamlar okundu. Etkinlikte konuşan Alî Reza Sepahî Layîn, Türkiye’nin Rojava’ya dönük saldırılarını kınadı. Layîn, “Meşhed’de yaşayan Kürtler ve Horasanlı Üniversite Öğrencileri Merkezi olarak Türk ordusunun Rojava’ya yönelik saldırısına karşı duygu ve duruşumuzu göstermek için toplanmış bulunuyoruz. Burada konuşmalarımız, müziğimiz, şiirlerimiz ve toplantı sonunda yapacağımız açıklamamız ile İran kamuoyu ve siyasetçilerine, Rojava direnişinin arkasında olduğumuzu göstermek istiyoruz” dedi.

 “Rojava direnişini destekliyoruz”

 Horasanlı Üniversite Öğrencileri Merkezi Başkanı Cevadîyê Hêsar ve şair Êsmayîlê Husênpûr da yaptıkları konuşmalarda, Rojava halkının mazlumluluğu ve kahramanlığını dile getirip, Türk ordusunun bölgeye yönelik saldırısını kınadı. Yapılan konuşmaların ardından Horasanlı Kürt sanatçılardan Elîyê Kerîmî, Huccetê Mehbûb ve Mêhdîyê Nîkdil, Rojava halkı için stranlar ve kilamlar seslendirdi. Şiirlerle devam eden etkinlik ortak açıklama ile sona erdi.

Söz konusu açıklamada şu noktalar vurgulandı: “Biz Horasan Kürtleri, Rojava direnişine verdiğimiz desteği açıkça ilan ediyoruz. İranlı yetkililerden diplomatik yoldan Erdoğan rejimini uyarmalarını ve Türkiye’nin süren saldırılarına karşı çıkmalarını talep ediyoruz.”

 Yürüyüşe izin çıkmadı

 Öte yandan Meşhedli Kürtler ile Horasanlı Üniversite Öğrencileri Merkezi’nin Türkiye’nin saldırılarına karşı düzenlemek istedikleri geniş kapsamlı yürüyüş başvurusunun da İran makamlarınca reddedildiği belirtildi.