HPG, Diyarbakır'daki çatışmada 6 üyesinin hayatını kaybettiğini açıkladı

HPG, TSK’nın Diyarbakır’da gerçekleştirdiği operasyonda 6 kadın gerillanın hayaatını kaybettiğini duyurdu.

HPG, Diyarbakır'daki çatışmada 6 üyesinin hayatını kaybettiğini açıkladı

PKK’nin askeri kanadı HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 29 Nisan günü Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askerlerle yaşanan çatışmaya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 27 Nisan günü Helezilê bölgesine yönelik bir operasyon başlattığı ve 28 Nisan günü de operasyonun çapını genişlettiği belirtildi.

29 Nisan günü ise saat 05:30’da Kurtê köyü yakınlarında askerler ile ilk temasın yaşandığı bilgisine yer verilen açıklamada, gün boyu süren çatışma sonucu 6 örgüt üyesinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Hayatını kaybeden örgüt üyelerinin isimlerinin ise “Nujin, Berfin, Besê, Eser, Jiyan ve Tekoşin” olduğu ve kimlik bilgilerinin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

Açılamada ayrıca çatışmada TSK’nın da kayıpları olduğu ancak netleştirilemediği vurgulandı.

İçişlerinden Açıklama

Türkiye İçişleri Bakanlığı’ndan, 29 Nisan 2021’de yapılan açıklamada, “Eren-2” adıyla Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında operasyon düzenlendiği bildirilmişti.

İHA, SİHA, Atak Helikopteri ve Hava Kuvvetleri'nin desteği ile gerçekleştirilen operasyonda PKK’nin “özel güç sorumlusu”nun da aralarında olduğu 6 PKK’linin hayatını kaybettiği belirtilmişti.