Hulisi Akar'dan İsveç ve Finlandiya'ya tepki

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İsveç ve Finlandiya'nın örgütlere siyasi, finansal destek sağlaması, silah yardımı yapması, oraların terör yuvasına dönüşmesi NATO için de bir tehdit" dedi.

Hulisi Akar'dan İsveç ve Finlandiya'ya tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İsveç ve Finlandiya'nın örgütlere siyasi, finansal destek sağlaması, silah yardımı yapması, oraların örgüt yuvasına dönüşmesi NATO için de bir tehditir" dedi.

Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından bir araya geldiği gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akar'ın gündeminde İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu vardı"NATO'nun genişlemesini, hassasiyetlerimize gösterilecek saygı oranında önemli buluyoruz" diyen Akar, iki ülkenin teröre verdiği desteğe vurgu yaptı.

Akar şunları kaydetti:

"İttifak üyesi bir ülkeye saldıran, güvenlik güçlerini şehit eden, masum insanlarını katleden teröristleri görmezden gelen bir anlayış, dostluk ve ittifak ruhu ile bağdaşmaz. İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütlerine siyasi, finansal destek sağlaması, silah yardımı yapması, oraların terör yuvasına dönüşmesi NATO için de bir tehdit. Irak'ın, Suriye'nin kuzeyindeki teröristlerin ülkemize yönelik saldırılar gerçekleştirdikten sonra kaçıp bir sığınak olarak bu ülkelerde kalması kabul edilebilir mi? Bu ittifak ruhuna uyar mı, böyle bir müttefiklik olur mu?"

NATO'nun, en büyük mücadele alanı terörizm olan bir güvenlik örgütü olduğunu söyleyen Akar, "NATO'nun kuruluş ilkeleri, bölgesel ve küresel istikrar ve güvenlik için her türlü terör örgütü ile mücadeleyi gerektiriyor. Bu konuda iş birliği ve dayanışmayı şart koşuyor" diye konuştu.