İdlib’den göç edenler Afrin’e yerleştiriliyor!

İdlib’den göç edenler Afrin’e yerleştiriliyor!

Suriye resmi medyasında yer alan videolarda hükümet güçlerinin İdlib’İn Maeretnuman ilçesinde olduğu görülüyor. Hükümet güçleri Maeretnuman’ı kontrol ettikten sonra İdlib’e doğru ilerlemeye devam ediyor.

İdlib’in en büyük ikinci ilçesi olan Maeretnuman Tahrir el Şam’ın (Nusra cephesi) kalesi olarak biliniyordu. Suriye hükümet güçleri kenti ablukaya alarak daha sonra kent merkezini kontrol etti. Savaşın şiddetlendiği bölgede binlerce kişi bölgeden kaçarak Türkiye sınırı ve Afrin’e doğru yöneldi.

Edinilen bilgilere göre, İdlib’ten Salı günü büyük bir göçzede konvoyu Afrin’e ulaştı. Afrin’e ulaşan göçzedelerin bir kısmı Afrin kent merkezine yerleştirildi ve geri kalanlar ise Cındıres, Raco ve Bilbilê beldelerine gönderildi.

Afrin’e bugüne kadar Türkiye’nin desteklediği silahlı gruplar tarafından yüz binden fazla kişi yerleştirildi. Son 2 günde ise Bilbilê’ye 360, Şera’ya 400 ve Mobata’ya 280 aile yerleştirildi.

Suriye hükümet güçleri Rusya’nın desteği ile bölgede ilerlemeye devam ediyor. Savaş bölgelerinden göç de gün geçtikçe artıyor.