İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na: Benim sizden dileyecek özrüm yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen belediye başkanları toplantısı sona erdi.

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na: Benim sizden dileyecek özrüm yok

CHP Genel Merkezi'nde yapılan ve 4 saat süren toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, seçim yenilgisinin ardından görevi bırakması gerektiğini düşünen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Gazete Duvar’ın haberine göre İmamoğlu, görüşlerini paylaştığı toplantıda “değişim” çağrısını yineledi. İnternete sızan “Zoom” toplantısı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu birçok benzer toplantı yaptığını belirterek Kılıçdaroğlu’nun “Etik değil” sözlerine karşı çıktı. Parti içinde bunların doğal olduğunu belirten İmamoğlu bu çerçevede, “Benim sizden dileyecek özrüm yok” dedi.

İmamoğlu konuşmasında, Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasında “Siyasete girmeyin” şeklindeki uyarısını da doğru bulmadığını belirterek, “Ben siyasete girerim” diyerek konuştu.

Kılıçdaroğlu ise bu sözlerle kastını “Bulunduğunuz kentte yapmanız gerekenler, üreteceğiniz hizmetler var. Sizin göreviniz Türkiye’ye mesaj vermek değil. Genel siyasete girmeyin. Kamuoyu önünde parti içi konular da sizi aşağı çeker. Bu nedenle uyardım” diyerek açıkladı.

Ekrem İmamoğlu’nun toplantıda “Genel başkanlığa devam ederseniz ben yokum” şeklinde bir konuşma yaptığı iddia edildi. Ancak CHP kaynakları bu iddianın “gerçekdışı” olduğunu duyurdu.