İngiltere | Kürt baba ve oğulu yanarak can verdi

İngiltere’de Kürt bir baba ve 4 yaşındaki oğlu çıkan yangında hayatını kaybetti.

İngiltere | Kürt baba ve oğulu yanarak can verdi

Yaklaşık 20 yıldır İngiltere’de yaşayan Erbilli Nimet Lawe, Swansea kentindeki evinde çıkan yangında 4 yaşındaki oğlu Muhammed ile birlikte yanarak can verdi.

Rûdaw’a konuşan Nimet Lawe’nin yakını Hewraz Kakıl, “Dün gece saat 12.00’de, Cumartesi günü saat 16.00’da (İNG saati) Nimet Lawe ve oğlunun evinde çıkan bir yangında yanarak can verdiği konusunda bilgilendirildik” dedi.

 Nimet Lawe’nin evlilik yoluyla İngiltere’ye gittiğini ve 20 yıldır orada yaşadığını söyleyen Hewraz Kakıl, Muhammed, Lara ve Lawe isimli üç çocuğunun olduğunu kaydetti.

“Nimet’in evi iki katlıdır” diyen Hewraz Kakıl, oğlu ile birlikte Nimet’in yangına evin ikinci katında yakalandığını belirtti.

Yangının çıkış nedenin henüz tespit edilmediğini  ve polisin kendilerine herhangi bir açıklama yapmadığını belirten Kakıl,  “Evin ikinci katında yangın çıktığında Nimet o esnada banyodaymış. Eşi ve diğer çocukları birinci kattaymış ve yangını fark edememişler. Daha sonra alevler yükselince eşi ve diğer iki çocuğu ile evden çıkmayı başarıyorlar. Ancak daha sonra oğlu Muhammed’in çıkmadığını fark edince yeniden eve giriyor. Ancak bir daha ne o ne de oğlu çıkamıyor ve yanarak can veriyorlar” dedi.

Anne ve 2 çocuğun hastanede tedavi altına alındığını ve sağlık durumlarının kötü olduğunu söyleyen Hewraz Kakıl,  “Nimet ve oğlunun naaşı Erbil’e getirelerek burada toprağa verilecek. Ancak cenaze işlemlerinin en az 10 gün sürebileceği söyleniyor” şeklinde konuştu.