Irak ve Rojava'da saldırılar arttı: Koalisyon konvoyu ve ABD üssü hedef alındı!

ABD birliklerinin Irak’taki üslerine, insansız hava araçları (İHA) ile son 2 günde düzenlenen saldırıların ardından Uluslararası Koalisyon’a ait bir konvoya ve Rojava’daki bir üsse de saldırı düzenlendiği ortaya çıktı.

Irak ve Rojava'da saldırılar arttı: Koalisyon konvoyu ve ABD üssü hedef alındı!
Iraklı güvenlik kaynaklarına göre, Uluslararası Koalisyon güçlerine ait lojistik destek konvoyu, bugün şafak vakti Musenna bölgesi yakınlarında seyir halinde iken otoyolda patlama meydana geldi.
 
Güvenlik kaynakları, patlama sonucunda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirtti.
 
Al-Omar petrol sahasındaki ABD üssüne füze saldırısı!
 
Öte yandan İran medyasına göre dün, Rojava’da bulunan Al-Omar petrol sahasındaki ABD üssüne füze ve havan topları ile saldırı düzenlendi.
 
Rojava’daki en büyük ABD üssünün şiddetli saldırılara maruz kaldığını iddia eden İran medyası "Saldırıya ilişkin şu ana kadar herhangi bir can kaybı belirtilmedi" bilgini aktardı.
 
Haberde ayrıca 2022’in başında ABD üslerine Rojava’da ikinci kez saldırı yapıldığını belirtti.
 
Irak’ta dün Bağdat Uluslararası Havalimanı’nda ABD güçlerinin bulunduğu Victoria Üssü’ne bomba yüklü iki İHA’yla saldırı düzenlenmiş, İHA’lar havada imha edilmişti. Bugün ise Anbar’da kontrolün ABD güçlerinde olduğu Ayn el-Esed Hava Üssü’ne insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlendi.
 
Söz konusu saldırıların İranlı general Kasım Süleymani’nin ölüm yıl dönümünde gerçekleşmesi dikkat çekiyor.