İran vatandaşları İçin Kürdistan’a geliş şartları

İran vatandaşları İçin Kürdistan’a geliş şartları

Koronavirüs pandemisi nedeniyle İranlılar için Kürdistan Bölgesine geliş şartlarını, Kürdistan Bölgesi İran İlişkileri Sorumlusu Ebdullah Akreyi açıkladı.

Kürdistan Bölgesi İran İlişkileri Sorumlusu Ebdullah Akreyi yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin İran vatandaşlarının gelişine yönelik bazı kolaylaştırıcı düzenlemeler yapacağını ve buna bağlı olarak Kürdistan Bölgesi’nde yürüttükleri çalışmalarını, projelerini bu düzenlemelerden sonra daha rahat yürütebileceklerini belirtti.

Koronavirüsün yayılmasını önleme tedbirleri kapsamında daha önce İran ile Kürdistan Bölgesi arasında seyahat ve turistik ziyaretler kapatılmıştı. Sadece ticari geçişler sağlanıyordu.

Ebdullah Akreyi, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Kürdistan Bölgesi’nde iş ve projeleri olan, daha önceden oturum izni bulunan İranlılar’a yönelik kolaylaştırıcı bazı uygulamalar geliştireceğini dile getirdi.

Akreyi açıklamasında, İran’dan geleceklere koronavirüs testinin yapılacağını ve sağlık kurallarına riayet etmelerinin isteneceğini ifade etti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti bir süre önce yapmış olduğu açıklamada, İran vatandaşı olan ve halen Kürdistan Bölgesi’nde bulunan vatandaşların istedikleri zaman İran’a dönebileceklerini fakat yeniden Kürdistan Bölgesine gelemeyeceklerini duyurmuştu.(Kaynak:Basnews)