İran'da parlamento ve Humeyni'nin mezarında saldırı

İran'da parlamento ve Humeyni'nin mezarında saldırı

İran'da yarı resmi iki haber ajansı, parlamento ve Humeyni'nin mezarında saldırı düzenlendiğini duyurdu. Tasnim haber ajansına göre, parlamentoda 7 kişi öldü, 4 kişi de rehin alındı.

İran haber ajansları silahlı saldırganların bugün parlamentoya girerek ateş açması sonucu 7 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını duyururken, Ayetullah Humeyni'nin mezarında da intihar saldırısı olduğunu bildirdi.

Fars ve Mehr haber ajanslarının Telegram mesajlaşma yazılımındaki gönderi listesine iletilen mesajda, "Bir kişi bugün İran parlamento binasına girerek korumalara ateş açtı. Bir korumayı bacağından vurdu ve kaçtı" denildi.

İranlı milletvekili Elias Hazrati ise devlet televizyonuna yaptığı açıklamada üç saldırganın birinin tabanca diğer ikisinin ise makineli tüfeklerle parlamentoya girdiğini söyledi.

ISNA haber ajansına konuşan bir milletvekili de parlamentonun kapılarının kapatıldığını ve bir saldırganın etrafının güvenlik kuvvetlerince sarıldığını söyledi.

Devlet televizyonu saldırı ile ilgili bir kadının gözaltına alındığını bildirdi.

Yarı resmi Tasnim haber ajansı ise saldırıda 7 kişinin öldüğünü, 4 kişinin ise rehin alındığını duyurdu.

Humeyni'nin mezarına intihar saldırısı

Diğer taraftan yarı resmi Fars ve IRIB haber ajansları Tahran'ın güneyinde bir kişinin Ayetullah Humeyni'nin anıt mezarında ateş açtığını ve birkaç kişiyi yaraladığını bildirdi.