İslami Cihad, hastaneyi vurdukları iddiasını reddetti

Dün gece Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti. İsrail olayın, kendilerine füze atışları yapan Gazze’deki ikinci büyük Filistinli örgüt olan İslami Cihad’ın başarısız füze atışı nedeniyle gerçekleştiğini öne sürerken İslami Cihad, suçlamayı reddetti.

İslami Cihad, hastaneyi vurdukları iddiasını reddetti

İslami Cihat sözcüsü Davud Şehab, Reuters'e, "Bu bir yalan ve uydurmadır, tamamen yanlıştır. (İsrail), sivillere karşı işlediği korkunç suç ve katliamın üzerini örtmeye çalışıyor” dedi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise "Farklı kaynaklardan elde ettiğimiz istihbarata göre, Gazze'deki hastaneyi vuran başarısız roket fırlatma girişiminden İslami Cihat sorumlu" denilmişti.

Açıklamada, El Cezire televizyonunun olan anındaki canlı yayın görüntüleri de paylaşılmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da hastanenin vurulmasına Filistin'de bulunan "İslami Cihad'ın başarısız füze atışının" neden olduğunu söylemişti.

Netanyahu, sosyal medya hesabından, "İsrail ordusunun operasyonel sistemlerinin yaptığı analiz, Gazze'den teröristlerce roketlerin atıldığını ve El Ehli Hastanesi'nin vurulduğu sırada bu roketlerin bu noktadan geçtiğini gösteriyor" demişti.