İsrail: Esad’ı bombalarız!

İsrail geçtiğimiz günlerde Suriye’yi hedef alan saldırılarını arttırmıştı. Son olarak Suriye’nin başkenti Şamda bulunan havaalanını vurmuş ve tüm uçuşlar iptal edilmişti. İsrail bu saldırısında sadece havaalanını değil orada İran’ın desteklediği milislere ait 3 silah deposunu vurmuştu

İsrail: Esad’ı bombalarız!

Uluslararası Şam havalimanı Cuma gününden bu yana uçuşlara kapatıldı yapılan saldırı sonucu büyük bir maddi zarar ile karşı karşıya kalınmış hava alanı işlevsiz hale gelmiş. İsrail basınının iddiasına göre havalimanının hedefte olmasının asıl nedeni İran’ın silah sevkiyatları. Anlaşılan o ki Şam havalimanı İran’ın silah sevkiyat üssüne dönüşmüş durumda.

Pazar günü, İsrail’de yayın yapan Kanal12 haber kanlının bildirdiğine göre, Şam Uluslararası Havalimanı'nın hedef alınması İran silah sevkiyatlarının yaklaşık p'ini engelledi

Suriyeli bir askeri yetkili ise, İsrail saldırısının Cuma günü erken saatlerde Şam'ın güneyindeki bölgeleri hedef aldığını söylemişti.

Kanal12,"İsrail, sürtüşmeyi önlemek için ortak mekanizmaya göre Şam havaalanına yapılan saldırının ayrıntılarını Rusya'ya bildirdi" dedi.

İsrail, İran'ın Suriye'ye yaptığı askeri sevkiyatı durdurmaması durumunda Esad’ın saraylarını vurmakla tehdit etti.

İsrailli bir kaynaktan edinilen bilgiye göre, Rusya ve İsrail arasındaki ilişkiler Ukrayna işgalinin başlamasından sonra kötüleşmeye başladı.

İsrail, Rusya’yı İran güçlerinin Suriye sınırını geçerek burada faaliyette bulunmasına karşı uyarıyor. Bu uyarılar ise iki ülke arasındaki gerginliğe neden oluyor.

İsrail, yaşanan olaylara tepki olarak ise Suriye’nin içlerinde daha fazla operasyon düzenleyeceğini açıklıyor. Bu düzenlenecek operasyonların en önemlisi ise Esad’ın saraylarını vuracağı yönündeki mesajı.

Kanal 12 son olarak, Şam havaalanının bombalanmasının askeri teçhizat taşıyan İran uçaklarının iniş yapmasını engellediğini söyledi.

Muhalif bir yayın organı olan Sawt al-Asima, İsrail'in Şam Uluslararası Havalimanı'na düzenlenen saldırının ayrıntılarını Rus tarafına bildirdiğini doğruladı. İsrail medyası bu saldırıların iki mesaj vermeyi amaçladığını kaydetti: biri İranlılar için: "Ne yaptığınızı görüyoruz ve bunu önlemek için büyük efor sarf etmeye hazırız- uluslararası bir havaalanının kapatılması da dahil."

Rejimin lideri Beşar Esad'a yönelik ikinci mesajda ise şunlar belirtiliyor: “İranlıları ağırlamaya ve Suriye'deki varlıklarını artırmaya izin verirseniz ve silah transferine devam etmelerini engellemezseniz, size ve ülkenizin ekonomisine ciddi zararları olacaktır.’’