Rusya: ABD büyük bir savaşa hazırlanıyor

Rus Parlamentosu’nun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Dış İlişkiler Komitesi üyesi İgor Morozov, ABD’nin Suriye’de Kürt güçleri ile diğer güçlerin karşı karşıya getirebileceğini söyledi

Rusya: ABD büyük bir savaşa hazırlanıyor

 

Rus Parlamentosu’nun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Dış İlişkiler Komitesi üyesi İgor Morozov, ABD’nin Suriye’de Kürt güçleri ile diğer güçlerin karşı karşıya getirebileceğini söyledi.

 

Rus yönetimi,  Soçi’deki “Suriye Ulusal Diyalog” kongresine hazırlanıyor. Amerika ise Suriye ve Rojava’da Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) oluşacak “sınır güvenliği ordusunun” kurulacağını duyurmuştu.

 

Rusya’nın ittifak ettiği güçlerden Türkiye de,  Efrin’e askeri operasyon yapabileceğini duyurdu. Washington’un tutumuna Moskova “işgal” olarak yorumlarken, Ankara tarafından da “şantaj” olarak okunuyor.

 

Rûdaw’a konuşan Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Dış İlişkiler Komitesi üyesi İgor Morozov, “Moskova’daki gözlemcilerin çoğu, Amerika’nın Suriye’de büyük bir savaş hazırlığı yaptığına inanıyor. Olacak savaşta Kürt güçleri ile diğer güçlerin karşı karşıya getirileceği uzak bir varsayım değil” dedi.

 

Amerika öncülüğündeki ittifak güçlerinin  Hizbullah’a karşı ciddi bir çatışma hazırlığında olduğunu vurgulayan Rus-Türk İlişkiler Uzmanı Dr. İkbal Dürre ise, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bu savaşta Kürtler İttifak güçlerinin yanında yer alacaktır. Öte yandan Türkiye Efrin’e girme hazırlığındadır. Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler oldukça güçlüdür. Böyle bir durumda Erdoğan’ın bu beklenmedik adımı atmasına izin verebilir. Erdoğan, Rusya’nın Efrin operasyonunu desteklemese dahi karşısında durmayacağı düşüncesindedir.”

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Soçi Kongresi’nde Kürtlerin çıkarlarının göz ardı edilmemesini vurgularken, ABD'nin Suriye'deki adımların, ülkenin bölünmesini amaçladığını savunuyor.