İsrail ile Türkiye arasında karşılıklı Gazze ve Kürtlere 'katliam' suçlaması

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Türkiye’yi “Kürtlere sürekli katliam” uygulamakla suçlayan paylaşımına yanıt verdi.

İsrail ile Türkiye arasında karşılıklı Gazze ve Kürtlere 'katliam' suçlaması

Antalya Diplomasi Forumu'nun resmi açılışında konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gazze'de yaşananlar kesinlikle bir savaş değil, bir soykırım girişimidir” açıklamasına İsrail Dışişleri Bakanı  Yisrael Katz sosyal medya hesabından Türkçe yanıt  verdi.

Katz’ın paylaşımına Türkiye Dışişleri Bakanlığından tepki geldi.

İsrail Dışişleri Bakanı  Yisrael Katz X hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hamas lideri İsmail Haniye’nin resmini paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'de ve bölgede Kürtlere sürekli katliam uygulayan Erdoğan İsrail'i Gazze'de kasıtlı olarak soykırım yapmakla itham ediyor.  Sayın Erdoğan, biz sizin gibi değiliz. Türkiye'de misafir ettiğiniz ve katliamlar yapmalarını ve cinayetler işlemelerini olanaklı kıldığınız suç ortağınız Hamas ile mücadele ediyoruz. Susmalı ve utanmalısınız!”

Türkiye Dışişlerinden tepki

Yisrael Katz’in bu paylaşımına Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli’den tepki geldi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "İsrail Hükümetinin tüm üyelerinin, Gazze'de işlemekte oldukları suçlardan ötürü er veya geç adalet karşısında hesap vereceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Keçeli, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail aleyhinde açılmış olan soykırım davasını yakından takip ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İsrail Hükümetinin tüm üyelerinin, Gazze’de işlemekte oldukları suçlardan ötürü er veya geç adalet karşısında hesap vereceğine inanıyoruz.

İsrail Hükümeti, Gazzelilere ayrım gözetmeksizin, sistematik ve bilinçli şekilde uyguladığı katliama son vermek zorundadır."