İsrail'den itiraf: Yanlış cephane kullanıldı, üzgünüz

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yanlış cephanenin kullanılması sonucu en az 86 kişi hayatını kaybetti. İsrail askeri yetkililer, yanlış silah seçiminin büyük hasar ve yüksek sivil kaybına yol açtığını belirtti. İsrail Ordusu, olaydan ders çıkartıldığını ve sivillere kasıtsız zarar verildiğini açıkladı.

İsrail'den itiraf: Yanlış cephane kullanıldı, üzgünüz

İsmi açıklanmayan İsrailli bir askeri yetkili, 24 Aralık’ta Magazi Mülteci Kampı’na düzenlenen saldırıyla ilgili olatrak "üzgün olduklarını", yanlış cephanenin kullanılmasının "yoğun sivil kaybına yol açtığını" söyledi.

Pazar günü gerçekleştirilen saldırıda en az 86 kişi hayatını kaybetmiş BM can kaybının artabileceğini belirtmişti.

BBC’nin haberine göre, Yerel TV muhabiri Bassel Kheir al-Din, Amerikan Associated Press haber ajansına, ailesinden 12 kişinin bu binalardan birinin enkazı altında kaldığını ve öldüklerinin düşünüldüğünü söyledi.

Filistin Kızılayı, Han Yunus'taki El Amal hastanesi yakınındaki bir binanın İsrail topçusunun ateşi sonucu vurulduğunu ve 10 kişinin öldüğünü açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, Çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Han Yunus, Hamas'ın ana terör merkezi" demişti.