İstanbul'daki yangında can kaybı 29'a çıktı

İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de 16 katlı bir binanın altındaki eğlence merkezinde tadilat sırasında başlayan yangın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 29 kişiye yükseldi.

İstanbul'daki yangında can kaybı 29'a çıktı

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokak'ta bulunan binada çıkan yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale ederken polis ekipleri de çevrede önlem aldı.

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, yangında yaşanan can kaybının 29'a yükseldiğini ifade etti.

Bakan Koca, "İstanbul Şişli’de meydana gelen yangında can kaybı maalesef 29'a yükseldi. Olay yerine 32 adet ambulans ve 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Acı kayıplarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum." sözlerini kullandı.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, söz konusu yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 25'e yükseldiği, 7'si ağır 8 yaralının tedavisinin devam ettiğini bildirilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da olay yerine giderek, açıklamalarda bulundu.

Yangın söndürme çalışmalarının tamamlandığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen İmamoğlu, "Temennimiz can kaybının artmaması." demişti.

Ekrem İmamoğlu, "Tadilat veya inşaat başvurusu yok. İki kat aşağıda olmasından dolayı görünmeyen alanda. Şikayet de yok. Kaçak bir müdahale yapılmış" bilgisini vermişti.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 12.47’de Gayrettepe Mahallesi Gündoğdu Sokak'ta bulunan 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren eğlence merkezinde tadilat kaynaklı yangın çıktığı belirtilmişti.

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını ve 3 cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini aktarmıştı.

Beş şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini söyleyen Bakan Tunç, "Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir." demişti.

Olay yeri (FOTO-İHA)