İsveç heyeti temaslarda bulunmak üzere Rojava’da

İsveç heyeti temaslarda bulunmak üzere Rojava’da

İsveç Dışişleri Bakanlığından bir heyet, resmi ve gayri resmi yabancı hükümet heyetlerinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine diplomatik ve insani ziyaretleri devam ediyor. İsveç Dışişleri Bakanlığından bir heyet, Özerk Yönetim yetkilileri ve Suriye Demokratik Güçleri (QSD) ile bir dizi görüşme gerçekleştirmek için sabah saatlerinde semalka sınır kapısından Kuzey ve Doğu Suriye bölgesine geçti.

Gelen İsveç heyetinde, İsveç Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye özel temsilcisi ve heyet başkanı Bear Ornius, İsveç Dışişleri Bakanlığı'nın insani ve yardımlardan sorumlu başkanı Thomas Marcus ve Avrupa Barış Enstitüsü danışmanı Evin Çetin bulunuyor.

Heyet, Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Başkan Yardımcısı Fener Kied, Dış İlişkiler Dairesi İcra Kurulu Üyeleri Sena Deham ve Abdulrahman Süleyman, Özerk Yönetim İskandinavya Temsilcisi Şiyar Ali ve Semalka Kapısı İrtibat Bürosu Sorumlusu Baz Ahmed karşıladı.

Dışişleri Dairesi kaynaklarına göre, İsveç heyeti Özerk Yönetim ve QSD komutanlarıyla bir dizi toplantı gerçekleştirecek.