İsveç’ten Kürtçe coronavirüsten koruma rehberi

İsveç’ten Kürtçe coronavirüsten koruma rehberi

İsveç Halk Sağlığı Kurumu, İsveç’te yaşayan Kürtler için coronavirüsten (Covid-19) korunma rehberini Kürtçe de yayınladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs vakaları İsveç’te de artış gösterirken, İsveç Halk Sağlığı Kurumu, resmi internet sayfasında ülkede yaşayan Kürtler için Kürtçe coronavirüsten korunma bilgilerini paylaştı.

Kürtçe yayınlanan rehberde, “Kendinizi ve diğer insanları coronavirüsten koruyun ve virüsün yayılmasını engelleyin” başlığıyla yayınlandı.

Rehberde, coronavirüsün bulaştığı insanlara yaklaşılmaması ve enfeksiyon kapılmasının önüne geçilmesi gerektiği belirtiliyor.

Kendini hasta ya da bitkin hisseden kişilere dışarı çıkmama, hatta işe ve okula da gitmemeleri öneriliyor.

Virüsün bulaştığı bir başka bulaşma yolunun öksürük ve hapşırma olduğu, bunun için hapşırığı olan kişilerin mendil veya dirsek içlerini kullanmaları tavsiye ediliyor.

Ayrıca öksürük ve hapşırığı olan kişilerin toplu alanlara girmemesi uyarısı da yapılıyor.

Kişinin hastalığını devam ettiği sürece evde kalması gerektiği, iyileştikten 48 saat sonra işe veya okula gitmesi tavsiye ediliyor.

Uyarılarda, virüsün temas yoluyla çok yayıldığı, bu nedenle insanların olabildiğince ellerini en az 20 saniye boyunca sabunla yıkaması gerektiği belirtiliyor.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu ayrıca, eller iyi yıkanmadan yüzle temas olmaması şeklinde de uyarıda bulunuyor.

Uyarılarda su ve sabunun olmaması durumunda 60 derecede alkolün kullanılabileceği belirtiliyor.