İsveç’ten 'PKK' açıklaması

İsveç'in NATO Üyeliğinden Sorumlu Başmüzakereci Oscar Stenström, ülkesinin normal suçlar ile terör suçları arasında ayrım yaptığını belirterek "İsveç PKK için güvenli bir sığınak değil" dedi.

İsveç’ten 'PKK' açıklaması
Basın toplantısında soruları yanıtlayan Stenström, İsveç'te 1 Haziran'da yürürlüğe giren yeni ceza yasasında “herhangi bir terör örgütüne üyeliğin yasa dışı sayıldığını” belirterek "İsveç PKK için güvenli bir sığınak değil" ifadesini kullandı.
 
Bu konuda daha etkili eylemlerde bulunmak için hem İsveç hem Türkiye'deki ortak güvenlik birimleriyle çalışıldığını aktaran Stenström, İsveç'te geçici ve kalıcı olmak üzere yerleşim izni isteyen kişilerin yasa dışı bağlantıları ortaya çıkarsa başvuruların reddedileceğini dile getirdi.
 
İsveç'in finansal sistemi ve banka sisteminin ne kadar iyi takip ediliyor olursa olsun organize suç örgütlerinin nakit para kullandığını ve bunun takibinin bir sorun olduğunu vurgulayan Stenström, bugünkü görüşmede bu konunun da gündeme geldiğini söyledi.
 
Stenström, yeni yasayla kişilerin kullandığı eylem ve yöntemlerin önemli olduğunu vurgulayarak "Eğer yeni bir terör grubu oluşur ve terör suçu işlenirse ilgili kişiler yargılanacaktır" ifadesini kullandı.
 
AB'ye ait terör örgütü listesinde bulunanların yanı sıra terör suçu işleyen başka grupların da terör faaliyetlerinden yargılanacağına dikkati çeken Stenström, "İsveç hükümeti olarak normal bir suç ile terör suçu arasında ayrım yapıyoruz" dedi.
 
Stenström, ülkesinin NATO üyeliğini almaya yakın olduğunu ifade etti.