İYİ Parti'de fezleke çatlağı: 'Gözüm açık elimi kaldıracağım'

Meclis'e gelecek HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik fezlekeler sonrası gözler muhalefet partilerine çevrilmiş durumda.

İYİ Parti'de fezleke çatlağı: 'Gözüm açık elimi kaldıracağım'

Oylamada kilit rol oynayacak olan İYİ Parti'den farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in son grup toplantısındaki çıkışı, partisinin oylamada "Hayır" diyeceği yorumlarına ağırlık kazandırdı.

Akşener, "Elbette milletimizin hür iradesine saygı duyacağız, siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız. Bu kadar basit, bu kadar net!" dedi.

Ancak tartışmaların en başında "Evet" diyeceklerini ileri süren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'dan yeni bir açıklama geldi.

Ağıralioğlu, "Fezleke oylamalarına da tamamen aklım, kalbim, vicdanım ve gözüm açık elimi kaldıracağım ve evet diyeceğim" dedi. 

Fezlekelerin TBMM Başkanlığı'na sunulmasının ardından Habertürk kanalında Veyis Ateş'in sunduğu programda konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Biz, gençlik yıllarımızdan itibaren teröre karşı şuurlu ve gözü açık bir hayat yaşadık. Terörle ilgili hassasiyetimiz de çok net ve bellidir. Milim sapmadık. Fezleke oylamalarına da tamamen aklım, kalbim, vicdanım ve gözüm açık elimi kaldıracağım ve evet diyeceğim" diye konuştu.

6-8 Ekim olayları nedeniyle dokuz HDP'li vekili hakkında Meclis'e gönderilen fezlekelerle ilgili kulislere yansıyan bilgilere göre, CHP'nin "Hayır" diyeceği belirtiliyor.

Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın yaptığı “Fezlekelerin içeriği nedir bir görelim. Her bir fezlekenin tek tek içeriğine bakmak lazım. Asıl olan milletvekilliği dokunulmazlığıdır” açıklaması sonrası her milletvekili için ayrı ayrı karar verecek bir yöntemin uygulanacağı ifade ediliyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu 6-7-8 Ekim 2014'teki Kobani olayları ilgili kamu davasında HDP'li 27. Dönem Milletvekilleri Fatma Kurtulan, Garo Paylan, Hüda Kaya, Meral Danış Beştaş, Hakkı Saruhan Oluç, Serpil Kemalbay Pekgözegü, Sezai Temelli, Pero Dündar ve Pervin Buldan hakkında fezleke düzenlemişti. Meclis'e gönderilen fezlekelerde "devletin birliğini, ülkenin bütünlüğünü bozma", "adam öldürme", "adam öldürmeye teşebbüs", "yağma", "bayrak yakma" gibi suçlamalar yer alıyor.

/ Ahval