Jeffrey: Rojava için Mesud Barzani'nin görüşlerine ihtiyacımız var

Başkan Mesud Barzani ile görüşen ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Rojava konusunda kendisinin görüş ve önerilerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Jeffrey: Rojava için Mesud Barzani'nin görüşlerine ihtiyacımız var

Başkan Mesud Barzani ile görüşen ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Rojava konusunda kendisinin görüş ve önerilerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Başkan Mesud Barzani, bir dizi temaslarda bulunmak üzere bugün başkent Erbil’e gelen James Jeffrey ile Selahaddin’de bir araya geldi.  

Görüşmede ABD’nin Erbil Başkonsolosu Stefan Fagin, ABD’nin Suriye’deki kuvvetlerinin komutanı Tümgeneral Eric T. Hill ve diğer yetkililer de de hazır bulundu.

Başkan Barzani’nin Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Jeffrey, Kürdistan Bölgesi’ndeki huzur ve kalkınmadan övgü ile söz ederek  ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile gittikçe gelişen ilişkilere sahip olduğuna dikkat çekti.

IŞİD’e karşı ortak mücadelenin ele alındığı görüşmede Jeffrey, son dönemde artan IŞİD saldırıları nedeniyle yaşanan can kayıplarından ötürü Başkan Barzani’ye başsağlığı diledi.

Irak’taki durumunun da görüşüldüğü görüşmede her iki taraf, ülkedeki istikrar ve huzurun bozulmasının teröre yaradığına vurgu yaparak bu olaylar nedeniyle IŞİD tehdidinin arttığını belirtti.

Rojava konusu ele alındı

Görüşmede Rojava ve Suriye’nin doğusunda yaşanan gelişmeler masaya yatırıldı. Her iki taraf da “bölgede demografik değişime ve Suriye’de Kürtlerin daha göçe mecbur bırakılarak acı çekmelerine izin verilmemesi gerektiğini” dile getirdi.  

James Jeffrey ayrıca, “Kuzey Suriye için Başkan Barzani’nin görüş ve önerilerine ihtiyacımız var” dedi.

Görüşmenin ardından Twitter hesabından bir açıklama yapan Barzani, Jeffrey ile verimli bir toplantı yaptıklarını söyledi.

Başkan Barzani, görüşmede Bağdat ve Irak'ın diğer kentlerindeki protesto gösterilerinin yanı sıra Suriye’deki durumu ve IŞİD tehdidini ele aldıklarını kaydetti.

Jeffrey Mesrur Barzani ile de görüştü

James Jeffrey, Başkan Mesud Barzani’nin ardından Başbakan Mesur Barzani ile bir araya geldi. Jefrey görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Son dönemde IŞİD saldırıları nedeniyle hayatını kaybedenler için üzüntü duyuyoruz” dedi.

Irak ziyareti kapsamında bugün sabah saatlerinde Erbil'e gelen James Jeffrey Başkan Mesud Barzani ile görüştü.

Jefrey ve beraberindeki heyet daha sonra Başbakan Mesrur Barzani ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi’nin yanı sıra ABD’nin Erbil Başkonsolosu Stefan Fagin de hazır bulundu.

Başbakan: ABD, IŞİD’e karşı mücadelede desteğine devam edecek

Görüşmenin ardından Rûdaw’a konuşan Başbakan Mesrur Barzani, Amerika Birleşik Devletleri’nin IŞİD’e karşı mücadelede Kürdistan Bölgesi’nde destek ve yardımlarını sürdüreceğini söyledi.

Jeffrey: Kürdistan’daki dostlarımı ziyarete geldim

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey’de Kürdistan Bölgesi’ne tekrar geldiği için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, “Irak Kürdistan’ındaki dostlarımı ziyarete geldim” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nde ekonomik kalkınma adına atılan adımları çok önemli bulduklarını dile getiren Jaffrey, IŞİD saldırıları nedeniyle son zamanlarda yaşanan kayıplardan ötürü üzüntü duyduğunu belirtti.

Jeffrey, “Sizinle birlikte teröre karşı savaşa devam edeceğiz. Sadece Irak’ta değil, tüm bölgede huzur ve istikrarın sağlanması için çalışacağız” diye konuştu.