Johnson’ın yerine 11 siyasetçi adaylığını açıkladı

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Muhafazakar Parti'nin genel başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

Johnson’ın yerine 11 siyasetçi adaylığını açıkladı

46 yaşındaki Truss, kampanyasını dün sağ görüşlü Daily Telegraph'ta yayınlanan bir köşe yazısıyla duyurdu. Truss, favori adaylardan biri olarak kabul ediliyor.

Liz Truss makalesinde, “Adaylığımı koyuyorum çünkü liderlik edebiliyorum ve zor kararlar verebiliyorum. Nerede olmamız gerektiğine dair net bir vizyonum, bizi oraya götürecek deneyimim ve kararlılığım var. Muhafazakar olarak seçimlerde savaşacağım ve muhafazakar olarak yöneteceğim. İster (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin'in Ukrayna'da kaybetmesini sağlamak için isterse ekonomiyi ilerletmek için olsun, başbakan olarak çaba sarfedeceğim. Liderliğim altında, insanların yaşam maliyetiyle başa çıkmasına yardımcı olmak için ilk günden vergileri kesmeye başlardım" ifadelerini kullandı.

Truss, eski Başbakanlar David Cameron, Theresa May ve Boris Johnson'Ia birlikte görev yapan kabinenin en eski bakanlarından biri aynı zamanda.

Boris Johson kabinesinde Eğitim Bakanı olan ancak istifaların ardından Maliye Bakanlığı’na atanan Kürt bakan Nedim Zehawi de Muhafazakar Parti’nin başkanlığı için adaylığını açıklamıştı.

İngiltere’de Başbakan en çok kürsüsü bulunan partinin genel başkanından seçiliyor.