Kalın: İdlib müzakerelerinden sonuç çıkmadı, haritayı kabul etmedik

Kalın: İdlib müzakerelerinden sonuç çıkmadı, haritayı kabul etmedik

Basın toplantısında konuşan Kalın, İdlib konusuda şunları söyledi: “İdlib’le ilgili yaşanan gelişmeleri Rus Heyeti ile görüştük. İdlib’de bizim temel çizgimiz, Soçi Mutabakatı’na geri dönülmesidir. Şu an itibari ile çıkan kararda görüşmelerin devam etmesi yönünde. Şu ana kadar müzakerelerden bizi tatmin edeci bir sonuç çıkmamıştır. Sunulan kağıdı ve haritayı kabul etmedik.

İdlib çatışmasızlık sınırları bellidir. 12 askeri gözlem noktası, harita esas alınarak konuşlandırılmıştır. Oradaki askeri gözlem noktaları ve onların güvenliğidir. Türkiye’nin kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur. Askerlerimize yönelik bir saldırı ya da taciz olduğu durumda geçen haftalarda cevabını verdiğimiz gibi en sert şekilde karşılığını vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

Biz Libya halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Maalesef BM’nin önerdiği ve ülkelerin üzerinde mutabık kaldığı yol haritası, Hafter tarafından uyulmamaktadır. Bu haydutça tavra uluslararası toplumun tepkisiz kalması düşündürücü. Hafter tarafı, süreci sabote ediyor. Alınan kararlara rağmen Hafter’e askeri yardım sürüyor.