Kamışlo Asayişi, Suriye hükumetine ait devlet kurumlarına el koydu

Suriye hükümetiyle yaşanan gerginliğin tırmanmasının ardından bu sabah Rojava İç Günelik Güçleri’nin (Asayiş) Kamışlo merkezinde bazı hükümet binalarını kontrol ettiği bildirildi.

Kamışlo Asayişi, Suriye hükumetine ait devlet kurumlarına el koydu

Şam hükümetine bağlı 4’üncü Tugay birlikleri, önceki hafta, Halep’te YPG’nin kontrolünde bulunan ve çoğunlukta Kürtlerin yaşadığı Şeyh Maksud ve Eşrefiye semtlerini kuşatmaya almış, buna karşılık Rojava Asayişi de Kamışo’da “Güvenlik Üçgeni” olarak bilinen bölgeyi ve havaalanına giden tüm yolları beton bloklarla kapatarak Suriye hükumetine bağlı güçleri ablukaya almıştı.

Suriye devlet ajansı SANA, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) çok sayıda hükümet binası ve hizmet birimlerinin de bulunduğu İbnü’l İbri Caddesi’nde hububat, finans, elektrik, eğitim kompleksi, ziraat bankası ve kültür merkezi binaları ve dairelerine girdiğini ve buralarda çalışanları kovduğunu aktardı.

Asayiş güçlerinin bugün sabah 10:00’da daireye çalışanların binayı terk etmesini istediklerini kaydedildi.

Asayiş’in Kamışlo’daki Sebaa Bahrat Kavşağı’na yakın bölgede kontrol noktası kurduğu, havaalanına giden tüm yolları kontrol ettiği bildirildi.

Asayiş güçleri, 9 Nisan'da Kamışlo’da Suriye hükumet güçlerinin kontrolündeki “El Baas” fırınını kapatmıştı.

Öte yandan Asayiş’in Haseki’de de Suriye hükumetine bağlı güçlerin kaldığı bölgeleri ablukaya aldığı bildiriliyor.

Rojava Özerk Yönetimi, Halep’teki Kürt semtleri üzerindeki ablukanın kaldırılmasını istiyor. Her iki semtte yaklaşık 200 bin Kürdün yaşadığı tahmin ediliyor. Suriye hükumet güçleri, bu semtlere gıda ve akaryakıt ulaşmasına müsaade etmiyor.