Kamışlo’da çatışmalar tekrar başladı!

Kamışlo’da bu akşam ilan edilen kalıcı ateşkesin üzerinden bir kaç saat geçmeden çatışmalar yeniden başladı.

Kamışlo’da çatışmalar tekrar başladı!

Kamışlo’nun Tey Mahallesi’nde Şam yanlısı Difa El Weteni milislerinin 20 Nisan Salı günü İç Güvenlik Güçleri’ne (Asayiş) saldırması üzerine çıkan çatışmaların ardından bu akşam Rusya ve Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) arabuluculuğu ve gözetiminde kalıcı ateşkes ilan edilmişti.

Rûdaw muhabiri Viviyan Fettah, kalıcı ateşkesin üzerinden bir kaç saat geçmeden çatışmaların tekrar başladığını aktardı.

Viviyan Fettah, Difa El Weteni milisleri ile Rojava Asayiş güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirtti.

Rojava Özerk Yönetimine yakın medyada yer alan haberlere göre, Difa El Weteni milisleri ateşkesi ihlal ederek Asayiş güçlerinin noktasına saldırdı.

Haberde ayrıca, Difa El Weteni milislerinin saldırıda otomatik silahlar ve havan topları kullandığı ifade edildi.

20 Nisan’da başlayan çatışmalarda 11 kişi hayatını kaybetti

Kamışlo’nun Tey Mahallesi’nde Şam yanlısı Difa El Weteni milislerinin 20 Nisan Salı günü İç Güvenlik Güçleri’ne (Asayiş) saldırması üzerine çatışmalar başlamıştı.

Rojava Özerk Yönetim Asayiş güçleri bu akşam Kamışlo’da DSG ve Rusya’nın garantörlüğünde kalıcı ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

Haseke Valiliği, Asayiş ile Difa El Weteni arasında yaşanan çatışmalarda 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 33 kişinin yaralandığını, yaralıların Haseke Hastanesine kaldırıldığını duyurmuştu.