Kanada, Kürdistan'ın 'bağımsızlık' kararının yanında olacaktır

Kanada, Kürdistan'ın 'bağımsızlık' kararının yanında olacaktır

 Kanada, Kürdistan Bölgesi'nde yapılacak olan 'bağımsızlık referandumu'nda çıkacak sonuca saygı göstereceklerini bildirildi.
Opercanada adlı sitede bir makale kaleme alan Kanadalı gazeteci Michael Petro, devletsiz en büyük ulus olan Kürtlerin 30 ile 40 milyon arası nüfusa sahip olduğunu, bağımsızlığın Kürtlerin en eski hayali olduğunu söyledi.

Michael Petro Peşmerge’nin IŞİD karşısındaki başarısından övgüyle bahsederek Peşmerge'yi ‘En etkili kara gücü’ olarak tanımladı.

Kürtlerin istikrara kavuşmasının tek yolunun bağımsızlığa ulaşmak olduğunu düşündüğünü ifade eden Kanadalı gazeteci, IŞİD’e karşı verilen mücadelede uluslararası destek nedeniyle Kürtlerin bu hayalini gerçekleşmesine daha da yakınlaştığını kaydetti.

Makalesinde Mahabad merkezli Kürdistan Cumhuriyeti’nde doğan Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin bağımsızlık konusundaki çalışmalarına da yer veren Michael Petro, "Barzani’ye göre hiç kimse ve hiçbir devlet Kürtlere bağımsız devlet hakkını tanımadığını belirtiyor. Kürdistan halkı ve Barzani’nin hayali bağımsız bir Kürdistan’dır" ifadelerini kullandı.

Michael Petro ayrıca "Kanada, Kürdistan Bölgesi’nin alacağı her türlü kararın yanında olacaktır" ifadesini kullandı.